Collecte voor gehandicapte kinderen van NSGK succes

22/01/2008 16:56



Ned. Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK)



De Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) heeft met haar huis-aan-huis-collecte in november 2007 ruim 464.000 euro opgehaald. Dat is een succes, want in 2006 bracht de collecte 420.000 euro op. Duizenden vrijwilligers gingen langs de deuren voor kinderen met een handicap. En ook diverse scholen, verenigingen en bedrijven droegen hun steentje bij. Naast een hogere totaalopbrengst van de collecte waren er ook ludieke acties die bijdroegen aan het succes van de collecteweek.

Samen op de bres voor het gehandicapte kind
In Roosendaal collecteerden leerlingen van de Mytylschool en het Gertrudiscollege in koppels in het centrum. Gehandicapte en niet-gehandicapte leerlingen stonden samen op de bres voor het gehandicapte kind en haalden daarbij het mooie bedrag van 918,35 euro op. Het doel was niet alleen zoveel mogelijk geld onder het publiek op te halen. De jongeren wilden ook laten zien dat zij drempels wegnemen en elkaar op weg helpen. Want het kan lastig zijn om op te boksen tegen hindernissen of vooroordelen. De NSGK feliciteert de verstandelijk beperkte Ronnie Tak (14) van de Mytylschool met zijn resultaat. In amper twee uur tijd haalde hij een recordbedrag van 110 euro met zijn collectebus op. Dat is ver boven het landelijke gemiddelde van de collectanten.

Postbus 52
Het bedrijf Postbus 52 uit Amersfoort zette het voltallige personeel in voor de NSGK-collecte onder het motto 'mensen inzetten vóór mensen'. Meer dan 150 personeelsleden en de directie gingen in Nederland de straat op om geld te verzamelen. "Normaal zetten de medewerkers zich in voor de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Als Zorgloketmedewerker of WMO-indicatiesteller bij de gemeenten komen zij vaak gehandicapte kinderen en hun ouders tegen. Dit is dé kans iets extra's te doen voor de mensen waarvoor Postbus 52 werkt!" zegt Lotte Kerkhoven, directeur van Postbus 52.

Meehelpen?
De NSGK is erg blij met het resultaat en bedankt alle vrijwilligers hartelijk voor hun inzet. De stichting streeft ernaar om volgend jaar nog meer geld in te zamelen. Collectecoördinator Eveline van der Lugt: 'Er moet nog heel veel gedaan worden voor kinderen met een handicap. Nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom. Al met een paar uur inzet kun je veel betekenen voor het werk van de NSGK." Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.nsgk.nl. Ook mensen of bedrijven die een eigen actie voor de NSGK willen organiseren kunnen voor inspiratie op de website terecht.

NSGK
De NSGK helpt kinderen en jongeren met een handicap om, met hun lichamelijke of verstandelijke beperking, zo volwaardig mogelijk te kunnen leven. De stichting ontwikkelt en ondersteunt jaarlijks honderden initiatieven zoals toegankelijke speelplaatsen, aangepaste vakanties en kleinschalige woonvormen. Dit kan dankzij de steun van duizenden betrokken vrijwilligers, donateurs en bedrijven, want de NSGK is onafhankelijk en ontvangt geen overheidssubsidie.

Fotobijschrift:
ROOSENDAAL - Ludieke actie tijdens de collecteweek van de Nederlandse Stichting voor het gehandicapte Kind (NSGK). Gehandicapte en niet-gehandicapte leerlingen stonden samen op de bres voor het gehandicapte kind. Het doel was niet alleen zoveel mogelijk geld onder het publiek op te halen. De jongeren wilden ook laten zien dat zij drempels wegnemen en elkaar op weg helpen. (foto: Johan Marqering)





http://www.nsgk.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie (