Gemeente Nuenen


Olympias Tour in 2008 definitief wél in de gemeenten Nuenen en Son en Breugel.

De colleges van Nuenen en Son en Breugel hebben besloten dat Olympia's Tour op donderdag 22 en vrijdag 23 mei a.s. toch plaats kan vinden in hun gemeente. De etappe-finish zal op 22 mei in Gerwen zijn en het vertrek van de volgende etappe op 23 mei is in Son en Breugel.

In december hebben de beide colleges het besluit aangehouden om als etappe-finish en vertrekplaats te fungeren voor Olympia's Tour in mei 2008. De reden hiervoor was dat de beide colleges voorkeur hadden voor een andere datum. Voordat de colleges een definitief besluit konden nemen, wilden ze graag met de organisatie bespreken of het mogelijk was om de datum te veranderen. Uiteindelijk is het niet mogelijk gebleken om de datum te verschuiven. Maar om de organisatie van Olympia's Tour tegemoet te komen, is vandaag toch besloten om Olympia's Tour in 2008 wel te verwelkomen in de gemeenten Nuenen en Son en Breugel. Olympia's Tour is immers een zeer bijzondere wedstrijd.

De etappe-finish is op donderdag 22 mei in Gerwen omstreeks 17.00-17.30 uur. Voor de finish zal er zo'n 2,5 keer een ronde gereden door Nederwetten, Soeterbeekseweg, Boord, Boordseweg, Nuenen, Park, Berg, Gerwenseweg, Gerwen, Heuvel, Huikert, Rullen, Laar, Broekdijk, Eikelkampen, en weer Hoekstraat (Nederwetten). De details van het vertrek op vrijdag 23 mei in Son en Breugel zijn nu nog niet bekend.