AutoRai

Porsche Driving Experience presenteert programma 2008

(1/22/2008)
Ook in 2008 biedt Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG diverse speciale evenementen aan die georganiseerd worden door Porsche Driving Experience. Deze zijn bedoeld voor mensen die genieten van bijzondere reizen en die plezier beleven aan het verbeteren van hun rijvaardigheden in sportautoâs.

De Porsche Travel Club en de Porsche Sport Driving School bieden een breed scala aan arrangementen aan die te bekijken zijn op www.porsche.nl. De bestemmingen variëren van racecircuits en woestijnen tot tourritten langs de Baltische kust in Duitsland en de Côte dâAzur in Zuid-Frankrijk.

Het aanbod van de Porsche Travel Club is uitgebreid met vijf reizen en telt nu in totaal 25 eendaagse en meerdaagse reizen. Alle deelnemers rijden in door Porsche ter beschikking gestelde voertuigen. De eendaagse âBehind the Scenesâ-reizen naar de Porsche-fabrieken in Stuttgart-Zuffenhausen en Leipzig bieden een uniek kijkje achter de schermen bij de fabrikant van premium sportautoâs. Tijdens de âAdventure Toursâ doorkruisen de deelnemers indrukwekkende landschappen. Zoals die tussen Hamburg en het eiland Rügen, of die tussen Ludwigsburg en St. Moritz. Andere reizen voeren de deelnemers langs de Côte dâAzur in Zuid-Frankrijk of ze reizen in konvooi door Zuid-Afrika. Bovendien zijn er tien verschillende Porsche Weekends, met nieuwe reizen die de deelnemers bijvoorbeeld langs de Moezel voeren en naar het Ertsgebergte. Bij de vier Porsche Camps ervaren de deelnemers hoe het is om sportief te rijden op verharde en onverharde wegen. Bestemmingen zijn de unieke ijslandschappen in Finland, de Alpenpassen in de Italiaanse Dolomieten, de slingerende kustwegen nabij Portofino langs de Liguriaanse kust en de woestijn van Dubai.

Rijvaardigheidstrainingen
Op de Porsche Sport Driving School krijgen zowel beginnende als gevorderde Porsche-rijders individuele trainingen voor veilig rijden, onder professionele begeleiding van Porsche-instructeurs. De oefeningen hebben plaats op nationale en internationale racecircuits, waaronder Hockenheim, Magny-Cours, Suzuka en de Nürburgring. Iedere deelnemer krijgt de kans om op diverse niveaus zijn of haar rijvaardigheid te verbeteren. De beginnerstrainingen in Nederland vinden plaats op Circuit Park Zandvoort, de trainingen voor gevorderden zijn in Leipzig of op de Nürburgring in Nürburg. Voor vrouwelijke nieuwkomers biedt Porsche âWomen Onlyâ aan, een speciale training exclusief voor Porsche-rijdsters. Daarnaast kunnen gevorderde mannelijke en vrouwelijke bestuurders kiezen uit de G-Force Training, de Telemetric Session en de Track Days. Bij de G-Force Training leren de deelnemers hoe ze de kracht van de auto op het wegdek kunnen overbrengen in scherpe bochten, zonder hulp van elektronische stabiliteitscontrole. Tijdens de Telemetric Sessions analyseren meetspecialisten en technici van het Porsche Research and Development Center in Weissach de rijstijl van elke deelnemer. Bij de Track Days ligt de nadruk op vrije training op de circuits.

Alle arrangementen van Porsche Driving Experience zijn ook te boeken als incentive voor bedrijven. Meer informatie kunt u terugvinden op www.porsche.nl of u kunt contact opnemen met de Porsche Travel Club. In Nederland is Van+Van bv door Pon Porsche Import aangewezen als de hoofdaanbieder van alle reizen.