KNHS

terug

Caspar de Jonge nieuwe bondscoach Reining

22 januari 2008
caspar de jonge

ERMELO - (KNHS) De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond heeft Caspar de Jonge (Laren, Gld) aangesteld als nieuwe bondscoach Reining.

De vertrouwenscommissie van de KNHS heeft na overleg met de kaderleden en op unanieme voordracht van de Topsport Commissie Reining, Caspar de Jonge aangesteld in de functie van bondscoach Reining. De Jonge volgt hiermee Raymond Grether op die in oktober zijn functie neerlegde.

De Jonge (47) is sinds 1998 werkzaam bij het Directoraat Generaal Personenvervoer van het Ministerie Verkeer en Waterstaat in verschillende functies op het gebied van organisatieontwikkeling en besluitvorming. Op het gebied van paardensport is hij sinds de jaren negentig actief betrokken bij de reiningsport. Hij fokt en traint op bescheiden schaal jonge paarden in zijn woonplaats Laren (Gld). Sinds mei 2007 is hij bestuurslid van de KNHS Reiningvereniging.

De Jonge is reeds gestart met de voorbereiding van de maandelijkse trainingsbijeenkomsten die vanaf 1 februari starten voor kaderleden en de top van de open en non-pro ruiters. In die bijeenkomsten zal de bondscoach met de ruiters ook de voorbereiding planning richting het WK in Manerbio (Italië) dat van 11 t/m 14 september 2008 plaatsvindt. Ook wordt een technisch plan gemaakt voor de periode 2008 tot met de Wereldruiterspelen in Kentucky (2010).