Gemeente Ten Boer

Openbare bekendmakingen Gemeente Ten Boer 23 januari 2008 Datum: 22-01-2008

Ten Boer heeft nieuw digitaal loket
In samenwerking met de gemeente Groningen heeft Ten Boer voor haar website een nieuw digitaal loket ontwikkeld.
Via dit e-loket kunt u 24 uur per dag vragen informatie opvragen over de producten en diensten van de gemeente Ten Boer. Een aantal producten is direct online te regelen of aan te vragen. U hoeft daarvoor dus niet meer naar het gemeentehuis te komen. Zo kunt u online een verhuizing doorgeven of diverse akten of uittreksels opvragen. Ook kunt u uw hond aan- of afmelden voor de hondenbelasting. En kunt u digitaal een bezwaarschrift indienen tegen de aanslag gemeentelijke belastingen.

Bij de start van de samenwerking met Groningen was het uitgangspunt: de burger mag er niets van merken.
Nu zeggen wij: u mag er best iets van merken, maar dan in positieve zin.
In de lijn van rijksbeleid streven wij ernaar steeds meer diensten digitaal aan te bieden. Met het vernieuwde digitale loket is daarmee een begin gemaakt.
Voor sommige producten moet u uw BurgerServiceNummer (BSN) (het voormalige sofinummer) invoeren. Zorg dat u deze bij de hand hebt. Voor de toekomst is het de bedoeling het digitale dienstenpakket verder uit te breiden.

Inleveren gevaarlijk afval hoe werkt dat?
Elk adres in de gemeente heeft de beschikking over een chemobox. Hierin kunt u uw gevaarlijk afval verzamelen: overtollige medicijnen, verfproducten, spuitbussen e.d.
Op uw afvalkalender kunt u zien wanneer u de box kunt ledigen bij de chemokar. Ook via onze website www.tenboer.nl vindt u de standplaatsen en tijden van de chemokar.
U kunt de box ook laten legen bij het depot, dat is gevestigd op het terrein van Openbare Werken aan de Boltweg 1 in Ten Boer. Dit kan elke eerste vrijdag van de maand tussen 14 en 16 uur. Bij uitzondering kan dit ook op telefonische afspraak.

Dit inzamelsysteem is blijkbaar niet voor iedereen bekend. Vaak komen mensen onaangekondigd bij de wijkpost met hun gevaarlijk afval. Helaas kunt u dan niet altijd worden geholpen. Soms zijn er geen mensen aanwezig. Het gebeurt ook dat er wel medewerkers aanwezig zijn, maar die niet bevoegd zijn het afval in te nemen. De aangewezen depothouders hebben een speciale opleiding gehad. Zonder die opleiding mogen gemeentelijk medewerkers geen gevaarlijk afval in ontvangst nemen.
De wijkpost is een VCA-gecertificeerd bedrijf, dat zich aan de voorschriften moet houden. Voorschriften voor hun eigen veiligheid, maar ook voor die van u!

Dit leidt soms tot onbegrip. Het komt zelfs voor dat het gevaarlijk afval tegen het gesloten hek aan wordt gedumpt, waarbij de afzender kennelijk denkt: Red je er maar mee!. Het spreekt voor zich dat dit niet kan. Dit betekent namelijk extra werk voor onze medewerkers, maar vooral is dit erg onveilig. Als onbevoegden er in gaan rommelen, kan dit heel vervelende gevolgen hebben. Het afval kan giftig zijn, of bijtend, of irriterend voor mens en dier.

Wij roepen u op om uw gevaarlijk afval op een veilige manier in te leveren: bij de chemokar of bij het depot aan de Boltweg, elke eerste vrijdag van de maand tussen 14 en 16 uur.

Raadsvergadering
Op woensdag 30 januari a.s. om 20.00 uur in het gemeentehuis. Op de agenda staan de volgende onderwerpen:

Presentatie digitaal loket
De gemeente Ten Boer gaat voor haar digitale dienstverlening aansluiten bij Stadsbron van de gemeente Groningen. Voordelen hiervan zijn dat meer producten door burgers digitaal kunnen worden afgehandeld. Hiervoor wordt op termijn onder andere gebruik gemaakt van DigiD en internetkassa.
Tijdens de vergadering zal de heer Hans van Loenen, projectleider digitale dienstverlening gemeente Groningen, een presentatie geven van het nieuwe digitale loket.

Begroting 2008 school voor speciaal en voortgezet speciaal onderwijs De Delta
De gemeente Ten Boer neemt deel aan de gemeenschappelijke regeling SBO de Delta. De raad neemt kennis van de begroting en kan zijn mening erover geven.

Verordening gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens (GBA) De processen dienen te worden aangepast in verband met de samenwerking met de gemeente Groningen.

Langetermijnagenda 2008
Het raadspresidium stelt voor de langetermijnagenda 2008 vast te stellen als uitgangspunt voor de agendering in raad en commissie

Nota Integraal Jeugdbeleid 2008-2012
De raad bespreekt opiniërend de brede nota jeugdbeleid en stelt deze voorlopig vast als kader voor de inspraak over het jeugdbeleid 2008-2012. De nota behandelt alle beleidsonderdelen die 0-23 jarigen raken. Daarna wordt de nota besproken met diverse betrokkenen en instellingen. Vervolgens komt deze terug in de raad om te worden vastgesteld.

Algemene wet bestuursrecht (Awb): bezwaar
In de afgelopen periode zijn de volgende besluiten genomen en bekendgemaakt, waarop de Algemene wet bestuursrecht van toepassing is. Datum van verzending staat tussen haakjes:

Kapvergunning

- 1 berk, L. van der Veenstraat 18, Garmerwolde (04-01-08);
- 1 esdoorn, Rijksweg 143, Ten Post (04-01-08);
- 14 bomen, Kollerijweg 86, Ten Post (04-01-08);
- 5 populieren, 2 elzen, 1 esdoorn,1 prunus, Dorpsweg 8 Garmerwolde (04-01-08);

- 1 berk, Hoofdweg 4, Sint Annen (04-01-08);
- 4 populieren, Washuisterweg 2, Ten Boer (04-01-08);
- 1 berk, Kievitstraat 6, Ten Boer (04-01-08);
- 2, wilgen, 2 berken en 1 esdoorn, Oude Rijksweg 31, Garmerwolde (04-01-08).

Bouwvergunning

- Vergroten schoolgebouw, Kievitstraat 6, Ten Boer (08-01-08);
- Plaatsen gevelreclame en terrasschermen, Koopmansplein 21 Ten Boer (04-01-08);

- Vergroten woning met bijkeuken, Kaakheem 28, Ten Boer (04-01-08.

Degene van wie een belang bij één of meer van vermelde besluiten rechtstreeks is betrokken kan binnen zes weken na de dag van verzending of uitreiking een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan, dat dit besluit heeft genomen.

Kennisgeving bouwaanvragen
Burgemeester en wethouders geven kennis van de aanvragen om bouwvergunning, die in de afgelopen periode zijn ontvangen:
- vergroten woning met kantoorruimte, Boersterweg 5, Ten Boer (02-01-08);

- plaatsen gevelreclame en terrasschermen, Koopmansplein 21, Ten Boer (17-12-07);

- veranderen houten kozijnen in kunststof, Rijksweg 81, Ten Boer (09-01-08).

Reclamevergunning
Ter uitvoering van het raadsbesluit van de gemeenteraad van 26 september 2007, waarin de notitie Aanplakbeleid & Reclameborden is vastgesteld, maakt het college bekend dat hij een vergunning heeft verleend aan Hoffman Outdoor Media B.V. voor de plaatsing van 10 reclamedisplays in de gemeente Ten Boer voor de periode van vijf jaar (11-01-08).
Degene van wie een belang bij het verlenen van deze reclamevergunning rechtstreeks is betrokken, kan binnen zes weken na de dag van verzending of uitreiking een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Voor meer informatie over het indienen van een bezwaarschrift kunt u contact opnemen met de heer H. Bos (tel. 050-3028829).

Vrijstellingen
Burgemeester en wethouders hebben het voornemen vrijstelling te verlenen van de volgende bestemmingsplannen:


- Ten Post voor het oprichten van een twee onder één kap woning, Verbindingsweg te Ten Post;

- Garmerwolde, voor het oprichten van een veldschuur, Dorpsweg 16 te Garmerwolde;

- Ten Boer integraal, voor het plaatsen van een berging, Wedmanstraat 17 te Ten Boer.

De aanvragen liggen van 24 januari tot en met 6 maart 2008 in het gemeentehuis ter inzage. Een ieder kan gedurende deze termijn schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijzen indienen. Voor nadere informatie: mevrouw Abrahams (050-3678678).