Gemeente Rotterdam

Een lichtinstallatie met regels uit het gedicht 'Daglicht' van Judith Herzberg siert de gevel van het Erasmus MC-Sophia kinderziekenhuis op de hoek Wytemaweg/Museumpark De regel is vormgegeven door Karel Martens.

Op 7 februari om 17.00 uur stelt Judith Herzberg, dichter, de lichtinstallatie met regels uit haar gedicht 'Daglicht' officieel in werking aan de gevel van Erasmus MC-Sophia kinderziekenhuis op de hoek Wytemaweg/Museumpark. De regel is vormgegeven door Karel Martens.

Nu alles is zoals het is geworden, nu alles is zoals het is, komt het, hoewel, misschien hoewel, tenslotte nog in orde

De wisselend in wit en blauw oplichtende delen van de tekst geven de tot op heden ongedefineerde hoek Museumpark-Wytemaweg een eigen gezicht. Het werk vormt een fraaie, visuele verbinding tussen Erasmus MC en de culturele as met NAI, Museumpark en Museum Boymans van Beuningen. De dichtregels verwijzen naar wat er achter de gevel gebeurt en is een initiatief van de afdeling Kinder- en jeugdpsychiatrie, uitgevoerd in samenwerking met de Kunstcommissie Erasmus MC.

Daglicht / Judith Herzberg Lichtgedicht Judith Herzberg

Uit chaos van lakens en

voorgevoel opgestaan, gordijnen

open, de radio aan, was

plotseling Scarlatti

heel helder te verstaan:

Nu alles is zoals het is geworden,

nu alles is zoals het is

komt het, hoewel, misschien

hoewel, tenslotte nog in orde.

Het lichtgedicht is tot stand gekomen met medewerking van: CBK Rotterdam, Poetry International Rotterdam, Bouwfonds Cultuurfonds, Stichting Fonds Sophia Kinderziekenhuis, Mondriaan Stichting en Directie Huisvesting Erasmus MC.

Bron: Bestuursdienst, 22-01-2008