Amsterdam RAI

BouwRAI lanceert Innovatieprijs

22 jan 2008

Het beste innovatieve product of project voor woningbouw of wijkontwikkeling wint op de komende BouwRAI de BouwRAI Innovatieprijs. Het belangrijkste criterium is de wijze waarop de innovatie bijdraagt aan het oplossen van een actueel maatschappelijk vraagstuk. Een onafhankelijke jury, onder leiding van prof. dr. ir. Mick Eekhout, maakt op de eerste beursdag de winnaar bekend. De BouwRAI vindt plaats van 1 tot en met 3 april 2008 in Amsterdam RAI.

Innovatie zichtbaar op de beursvloer
Bezoekers krijgen op de BouwRAI een goed overzicht van alle innovaties. Zo zijn alle genomineerde producten en projecten te zien op de BouwRAI Innovatie Expositie. Verder is er de Innovatie Route langs de stands van alle genomineerden. Alle inzendingen die voldoen aan de criteria krijgen extra aandacht op www.bouwrai.nl. winnaar is er volop aandacht in de Nieuwsstudio.

Inzenden tot 29 februari
De onafhankelijke jury staat onder leiding van Mick Eekhout, formateur Speerpunt Bouw van drie Technische Universiteiten in Nederland en hoogleraar Productontwikkeling aan de TU Delft. De andere juryleden zijn afkomstig uit verschillende disciplines zoals wetenschap, opdrachtgevers en ontwerpers. De jury beoordeelt inzendingen vooral op de mate waarin ze een innovatief antwoord bieden op een actueel maatschappelijk vraagstuk in de woningbouw of wijkontwikkeling. Andere criteria zijn:

de impact in de markt

de wijze van marktbenadering

de bruikbaarheid

de (directe) toepasbaarheid

De verkiezing staat open voor alle BouwRAI-exposanten. Voorwaarde is dat het product op de markt is verschenen of het project is gebouwd na de vorige BouwRAI. Het mag ook nog in ontwikkeling zijn, maar moet dan wel te onderbouwen zijn met tekst en beeld. Een volledig overzicht van voorwaarden en criteria is te vinden op www.bouwrai.nl, onder âExposerenâ en âBouwRAI Innovatieprijsâ.

Oplossingsgerichte BouwRAI
De Innovatieprijs past bij de nieuwe koers van de BouwRAI, de enige Nederlandse vakbeurs voor woningbouw en wijkontwikkeling. BouwRAI 2008 richt zich nadrukkelijk op innovatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Met de prijs wil BouwRAI exposanten stimuleren om niet alleen hun product of project te laten zien, maar juist te onderstrepen welke vernieuwende oplossing deze biedt .

Noot voor de redactie (