Senternovem


22-01-2008 | Stand van zaken verruiming Bsik-voorschotregime

Vlak voor de jaarwisseling is de voorgenomen wijziging van het Bsik om het voorschotregime te verruimen besproken in het adviescollege toetsing administratieve lasten (ACTAL).

ACTAL bewaakt of nieuwe of aangepaste regelgeving geen onnodige admistratieve lasten veroorzaken. ACTAL is akkoord gegaan met de verstrekte informatie over de verruiming van het voorschotregime en heeft besloten om het dossier niet te selecteren voor een toets op administratieve lasten.

De voorgenomen verruiming van het voorschotregime bestaat uit twee elementen. Ten eerste zullen Bsik-consortia de mogelijkheid krijgen om meer dan een keer per jaar een voorschot aan te vragen. Ten tweede wordt de mogelijkheid gecreëerd om in bepaalde gevallen een hoger percentage dan 80% van het bij de subsidieverlening vermelde subsidiebedrag te bevoorschotten. (Zie ook de Bsik nieuwsbrief nr. 5 van 2006)

Nu het ACTAL-traject achter de rug is, kan de volgende stap worden gezet, namelijk het vragen van advies aan de Raad van State. De verwachting is dat de wijziging van het Bsik vóór 1 juli 2008 in het Staatsblad kan worden gepubliceerd.