Judobond


PERSBERICHT

Datum: 22 januari 2008

Judoka Uilenhoed ondergaat operatie

Carola Uilenhoed (+78 kg) heeft wederom te kampen met fysieke ongemakken. Het 23-jarige zwaargewicht heeft vorige week een geslaagde operatie ondergaan, waarbij haar meniscus is verwijderd.

"Ik was aan het trainen in Nieuwegein toen iemand bij mij een schouderworp inzette en me op tilde. Bij het neerkomen van deze techniek zakte ik door mijn knie. Het deed direct veel pijn en ik kon er niet meer op lopen of staan. Ik wist meteen dat er iets niet goed was. De volgende dag heb ik een MRI scan laten maken. Na het testen van mijn knie en het bekijken van de MRI vertelde Dr. Heijboer mij dat mijn meniscus er uit gehaald moest worden. De meniscus was gebroken en mijn knie zat hierdoor op slot. Dinsdag 15 januari ben ik geopereerd en heeft Dr. Heijboer mijn meniscus verwijderd", laat Uilenhoed weten op haar website.

In de voorzomer van 2007 scheurde, tijdens een trainingsstage in Parijs, de voorste kruisband van haar rechterknie af. Ondanks deze blessure won de Haagse toch brons op het WK in Rio de Janeiro.

De doktersassistente, die slechts vormbehoud moet tonen om zeker te zijn van een ticket naar Beijing, mist daardoor de start van de Olympische kwalificatie, die voor de dames komend weekend aanvangt in Sofia.

Kitty Bravik, Shareen Richardson (-52 kg), Dani Libosan, Deborah Gravenstijn (-57 kg), Elisabeth Willeboordse, Anicka van Emden (-63 kg), Edith Bosch (-70 kg), Claudia Zwiers en Marhinde Verkerk (-78 kg) reizen wel af naar de Bulgaarse hoofdstad.

Een zevental heren komen in actie in Tbilisi. Ruben Houkes, Jeroen Mooren (-60 kg), Dex Elmont (-66 kg), Henri Schoeman (-73 kg), Elco van der Geest, Henk Grol (-100 kg) en Dennis van der Geest (+100 kg) verschijnen dit weekend in Georgië op de tatami.

De eerste World Cup van 2008 staat voor een drietal judoka's in het teken van de Olympische Spelen. Elisabeth Willeboordse, Edith Bosch en wereldkampioen Ruben Houkes kunnen zich, door het tonen van vormbehoud (een plek bij de eerste vijf op een World Cup) rechtstreeks plaatsen voor de Olympiade. Genoemde judoka's voldeden eerder aan de internationale eisen, door bij de eerste vijf te eindigen op het WK.


---

Voor meer informatie Wouter Koeman, 030-6038114, 06-24910493, w.koeman@jbn.nl


---- --