LTO Noord


22 januari: Vaktechnische avond over drainage en egaliseren

Op dinsdag 22 januari vindt de eerste vaktechnische bijeenkomst van het winterseizoen plaats. De bodem staat op deze bijeenkomst centraal.

Drainage en egaliseren: de mogelijkheden en de punten van aandacht.

Wij hebben twee sprekers bereid gevonden om op deze avond een inleiding te geven. Als eerste zal vanuit de DLV de heer Luc Remijn U bijpraten over ontwatering van de percelen. Hij zal de drainage en egalisatie mogelijkheden tegen het licht houden en daarnaast nog aandacht besteden aan structuur en technische oplossingen. Na een korte pauze zal de heer Sjoerd Bruinsma namens de Domeinen ingaan op de mogelijkheden en aandachtspunten voor de diverse bodemprofielen in ons werkgebied.
Om de expertise in de zaal te vergroten hebben wij ook de loonbedrijven die zich bezig houden met draineren en kilveren uitgenodigd voor deze bijeenkomst.
Kortom voor iedere ondernemer die bezig is met de structuur van de grond en die plannen heeft om de aankomende zomer of vroege herfst te investeren in de grond is dit een onmisbare avond. De mogelijkheid om Uw plannen te laten toetsen door experts. U bent van harte welkom.

De bijeenkomst wordt gehouden in Hotel Lely, Brink 64, 1774 BD Slootdorp en begint om 20.00 uur

Klaas Schenk, voorzitter vaktechniek Akkerbouw West, maandag 14 januari 2008