8-1-20 08

Uitreiking Mediawijzer en Gouden @penstaart

De stichting Mijn Kind Online en jongerenkrant Kidsweek presenteren de Kidsweek Mediawijzer en de Gouden @penstaart, verkiezing van beste kinder-website van het jaar. Deze presentatie vindt plaats op dinsdagmiddag 22 januari in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Ook worden resultaten van nieuw onderzoek gepresenteerd. In hoeverre krijgen kinderen les over internet en wat zouden ze graag willen leren?

De Kidsweek Mediawijzer is een speciale gratis krant die kinderen helpt om nog betere mediaproducenten te worden maar leert ze ook de andere kant. Welke grenzen neem je in acht als je publiceert op internet? De krant verschijnt in een startoplage van 350.000 exemplaren.

Scholen leggen tijdens internetlessen eenzijdig de nadruk op veiligheid en risico's. Stichting Mijn Kind Online en Kidsweek pleiten met hun krant voor een nieuwe completere aanpak. Kinderen moeten meer versterkt worden in hun vaardigheden als mediaproducenten. Door in te spelen op het enthousiasme van kinderen om media te leren maken, kunnen ze juist ook effectiever worden voorgelicht over de keerzijdes. Een goede mediamaker is ook iemand die zijn verantwoordelijkheden kent.

Aan de Kidsweek Mediawijzer is meegewerkt door onder meer Kennisnet, Beeld en Geluid, Schooltv, Digibewust en Ouders Online. Ook de journalisten Henk Hofland en Joris Luyendijk verleenden hun medewerking.

Eerste Mediawijzer voor André Rouvoet Mnister André Rouvoet van Jeugd en Gezin ontvangt de eerste Kidsweek Mediawijzer van stichting Mijn Kind Online uit handen van Els Swaab, voorzitter van de Raad voor Cultuur. De Raad voor Cultuur introduceerde in 2005 het begrip 'mediawijsheid'.

Bekendmaking Gouden @penstaart De Gouden @penstaart, een initiatief van stichting Mijn Kind Online, is de jaarlijkse verkiezing van de beste kindersite van Nederland. Er zijn twee categorieën: 1. websites voor kinderen (leeftijd basisschool, 4 - 12 jaar) die gemaakt zijn door volwassenen, ongeacht of dit commerciële organisaties zijn, niet-commerciële organisaties of particulieren. 2. websites voor kinderen (leeftijd basisschool) die gemaakt zijn door kinderen zelf (leeftijd tot 18 jaar).

PROGRAMMA

Tijdstip: dinsdag 22 januari, 16.00-17.00 uur

Lokatie: Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Mediapark, Sumatralaan 45, Hilversum.

Bij deze bent u uitgenodigd om bij de plechtigheid te zijn. Aanwezigheid is alleen mogelijk als u uw komst heeft gemeld via: redactie@mijnkindonline.nl

of via Justine Pardoen en Remco Pijpers
06-51436711