IKEA helpt mensen husselen

22/01/2008 09:07



IKEA



Uit diverse trendonderzoeken blijkt dat we steeds meer waarde hechten aan het comfort en de geborgenheid van ons thuis. Thuis is dé plek waar je jezelf kan zijn. IKEA zegt daarom volmondig: Thuis is de belangrijkste plek ter wereld. Thuis, waar je woont en leeft, alleen of met je gezin. Nederlanders steken daarom graag energie in het inrichten van hun huis.

Uit online onderzoek van IKEA eind 2007, blijkt echter dat veel mensen moeite hebben met het inrichten van hun 'thuis'. Vooral het indelen van ruimtes wordt als struikelblok ervaren. 35% van de geënqu(ee)teerden geeft aan dit lastig te vinden. Het kiezen van kleuren (36%) en praktisch wonen met kinderen (35%) worden eveneens als drempel ervaren. En bijna een derde van de mensen (30%) heeft moeite met het bepalen van een eigen stijl.

IKEA gaat actiever helpen
IKEA is van mening dat je niemand nodig hebt om je te vertellen hoe je moet leven en wonen en maakte in een eerdere campagne al het statement 'iedereen = designer'. Toch weet IKEA ook dat het niet altijd makkelijk is om met je huis aan de slag te gaan en zelfs de beste designer wel een beetje hulp kan gebruiken. Daarom gaat het woonwarenhuis nu een stap verder en helpt alle interieurdesigners om zich verder te ontwikkelen. Zo hoeft het niet veel geld te kosten om van je thuis de beste plek ter wereld te maken. Door te experimenteren met de indeling en de meubels in huis geef je namelijk al snel een nieuwe draai aan je interieur en kom je vanzelf op nieuwe ideeën. Daarom zegt IKEA nu: husselen die meubels!

Husselen
Om alle designers actief op weg te helpen met husselen heeft IKEA op www.designyourownlife.nl een speciale Husseltool ontwikkeld. Bezoekers kunnen hun kamer met meubels eenvoudig invoeren en zo starten met husselen. Ook bevat de site tips en adviezen voor tijdens en na het husselen, zoals verlichtingstips, 'ik heb ruimte over' en een link naar de 3D homeplanner op IKEA.nl Voor het husselen is een speciaal Husselnummer gecomponeerd dat mensen moet stimuleren om te beginnen met het schuiven van meubels. Husselen is daarnaast ondersteund met een tv commercial en outdoor reclame met een krachtig statement; je hebt meer in huis dan je denkt! Husselmarkt
Husselaars die na het husselen spulletjes over hebben, kunnen op zaterdag 9 februari naar de Husselmarkt bij IKEA Amsterdam. Hier zal het 'husselspel' worden gespeeld, waarmee woonartikelen omgeruild kunnen worden tegen andere. Op deze manier krijgen meubels weer een nieuwe functie in een ander thuis. En geef je zelf ook weer een nieuwe draai aan je interieur.

Over IKEA
Er zijn op dit moment 270 IKEA woonwarenhuizen in 36 landen. Nederland heeft 12 vestigingen, in Amersfoort, Amsterdam, Barendrecht, Breda, Delft, Duiven, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Heerlen, Hengelo en Utrecht.





http://www.designyourownlife.nl

www.husselen.nl