Ingezonden persbericht


F5 Networks start online trainingsprogramma voor partners

Eerste volledige online application delivery network sales training voor partners

Schiphol-Rijk, 22 januari 2008 - F5 Networks, Inc. (Nasdaq: FFIV), toonaangevend in Application Delivery Networking (ADN), lanceert een nieuwe online salesopleiding voor partners. De opleiding biedt cursisten een holistische kijk op de Application Delivery Networking en de doelstellingen van de verschillende klanten en prospects. F5 is de eerste netwerkleverancier die een volledig oplossingsgerichte strategie voor de verkoop van ADN aanbiedt aan zijn kanaalpartners.

"Een hoog kennisniveau van oplossingen bij onze partners is cruciaal voor het contact met klanten op de huidige concurrerende markt", zegt Fred Noordam, Country Manager Nederland bij F5. "Met deze innovatieve online training helpt F5 zijn partners de verkoopsuccessen en omzet te verhogen. Partners profiteren met deze cursus van een eersteklas verkooptraining."

Het cursusprogramma is beschikbaar voor Advantage Partners die toegang hebben tot het Partner Resource Center op de website van F5 (www.f5.com). De cursus is onderdeel van het Partner Lifecycle Program. Deze e-learning cursusmodule informeert de salesafdelingen van partners over contactpersonen, inhoudelijke kennis en hoe ze F5-technologie positioneren tijdens gesprekken met klanten. Na afloop van de cursus kunnen zij de toegevoegde waarde van F5-oplossingen demonstreren aan bestaande klanten en prospects, applicatiebouwers effectief benaderen en alle aspecten van ADN bespreken.

De cursus kent twee kennisgebieden, elk met een eigen afsluitend examen.

Verkoop van F5-oplossingen - Naast begrip van de huidige applicatiemarkt krijgen deelnemende partners aan de Solution Selling Training inzicht in de doelgroepen van F5 en het aankoopproces bij klanten. Daarnaast behandelt de cursus de belangrijkste salesprincipes van F5 en best practices voor klantcontacten.

F5-producten en -oplossingen - Aanvullend op het bovenstaande biedt dit kennisgebied een kader voor het herkennen van kansen op verschillende gebieden:
* applicatie-implementatie en beschikbaarheid;
* bedrijfscontinuïteit & disaster recovery;
* gebruikerservaringen & applicatieperformance;
* applicatiebeveiliging & data -integriteit;
* universele veiligheidshandhaving & toegangscontrole;
* consolidatie.

Na het succesvol volbrengen van beide afsluitende examens krijgen salesexperts het predicaat F5 Solution Ready.

Over het Global Partner Network

F5 werkt wereldwijd samen met een selecte groep resellers en distributeurs van effectieve Application Delivery Networking-oplossingen. Deze F5-partners ondersteunen elke dag duizenden klanten van organisaties en serviceproviders. Een oplossing kan variëren van load-balancing tot en met het leveren van complete Point to Point-applicatiebeschikbaarheidsoplossingen. Meer informatie over het wereldwijde partnernetwerk is te vinden op:

www.f5.com/partners/become-partner.php.

Over F5 Networks
F5 Networks is marktleider in Application Delivery Networking. Het bedrijf levert oplossingen die de veiligheid, snelheid en beschikbaarheid van applicaties verbeteren. Zo halen bedrijven het maximale uit gedane investeringen. Door intelligentie en beheerbaarheid toe te voegen aan het netwerk, optimaliseert F5 applicaties, waardoor deze sneller werken en minder capaciteit nodig hebben. De uitgebreide F5-architectuur integreert applicatieoptimalisatie met applicatie- en netwerkbeveiliging op een intelligente manier en biedt zo applicatiebetrouwbaarheid op één universeel platform. Meer dan 16.000 organisaties en serviceproviders vertrouwen hun applicaties toe aan F5-technologie. Het hoofdkwartier van F5 is gevestigd in Seattle, Washington (VS). F5 Networks is in Nederland gevestigd te Schiphol-Rijk. Meer informatie: www.f5.com.



Ingezonden persbericht