Gemeente Oldebroek


Gemeente pakt illegale bouw aan

Achterstanden handhaving grotendeels weggewerkt

Sinds 2006 heeft de gemeente Oldebroek een groot aantal achterstallige handhavingzaken weggewerkt. Het gaat om zo'n 400 zaken op ruim 300 adressen waarbij sprake was van illegale bouw. De meeste zaken zijn inmiddels definitief beëindigd, voor een aantal loopt nog een procedure. In 2006 besloot de gemeente de illegale bouw harder aan te gaan pakken. Zo wil zij zorgen voor het behoud van een prettige leefomgeving én de karakteristieke eigenschappen van de gemeente.

Vergunning
In de afgelopen twee jaar nam het college van burgemeester en wethouders een besluit over een groot aantal achterstallige handhavingzaken. Dit zorgde voor de verwijdering van veel illegale bouwwerken. Waar mogelijk verleende het college alsnog de benodigde bouwvergunning. Veel inwoners zijn zich er inmiddels van bewust dat de gemeente streng toeziet op het naleven van de bouwregels. Steeds vaker vragen zij van tevoren of voor een bepaald bouwwerk een vergunning nodig is en of een bepaald gebruik van de eigen grond wel is toegestaan.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over de (bouw)regels in de gemeente Oldebroek, dan kunt u contact opnemen met de medewerkers van de balie bouw- en woningtoezicht in het gemeentehuis. De balie is elke werkdag geopend van 9.00 tot 12.00 uur en op woensdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur. U kunt ook bellen met telefoonnummer (0525) 638 333.