Eerherstel voor mannelijkheid


AMSTERDAM, 20080117 -- Harvey C. Mansfield (filosoof en hoogleraar Harvard University) stelt dat mannelijkheid in diskrediet is geraakt in onze sekseneutrale samenleving. Als het feminisme ergens in is geslaagd, dan is het in het verdacht maken van masculiniteit. Maar kunnen we wel zonder mannelijkheid? En wat is mannelijkheid eigenlijk? Harvey C. Mansfield houdt een lezing op dinsdag 22 januari in De Rode Hoed. Daarna een discussie met Stephan Sanders (schrijver/journalist) en Stine Jensen (filosoof/journalist) o.l.v. Andreas Kinneging (hoogleraar rechtsfilosofie Universiteit Leiden).

Aanvang: 20.00 uur in De Rode Hoed, Keizersgracht 102, 1015 CV te Amsterdam.
Organisatie: De Rode Hoed i.s.m. Uitgeverij Meulenhoff
Toegang: ¤ 9,- / ¤ 8,- / met korting in de voorverkoop via www.rodehoed.nl
Informatie: www.rodehoed.nl of telefonisch via 020-638 56 06 op werkdagen van 08.30 tot 18.00 uur

Programma
In zijn boek onderzoekt Mansfield alle lagen ervan: van rauwe moed tot het raffinement van de gentleman en het subversieve van de filosoof. Zijn onze sporthelden een toonbeeld van mannelijkheid? Was Margaret Thatcher mannelijk? En Humphrey Bogart, die als Rick in Casablanca zelfverzekerd, cynisch en cool was nog voordat cool was uitgevonden?
Al is mannelijkheid niet alleen een deugd, volgens Mansfield doen we de maatschappij en mannen én vrouwen te kort als we er geen ruimte aan bieden. Het is hoog tijd voor een eerherstel van mannelijkheid!





Stichting De Rode Hoed