Kunst voor een betere wereld


webveiling van kunstwerken genereert inkomsten voor goede doelen

GRONINGEN, 20080122 -- Kunst verbinden met duurzaamheid, op een manier die bijdraagt aan een betere wereld. Dat was de uitdaging die door stichting iNSnet en Galerie Thyencamp is opgepakt en gerealiseerd in een webveiling van kunstwerken, waarbij de helft van de opbrengst van het geveilde kunstwerk wordt geschonken aan een vooraf gekozen maatschappelijk en duurzaam doel. Een doel, dat in verbinding staat met het onderwerp van het werk.

Stichting iNSnet stelt met de websites www.duurzaamnieuws.nl en www.mvonieuws.nl twee drukbezochte webplekken ter beschikking, waar mensen die zich informeren over duurzame onderwerpen in contact kunnen komen met kunst voor een betere wereld. Galerie Thyencamp zorgt voor het contact met kunstenaars en collega galeries. Want het is de bedoeling om een netwerk van kunstenaars en galeries te vormen dat zich gezamenlijk en creatief achter duurzame doelen schaart.

Het eerste werk dat ter veiling wordt aangeboden is `De Asielzoekers' van Paul Werner. Geïnspireerd door het lot van vluchtelingen die vanuit Mexico een beter bestaan trachten te vinden in de Verenigde Staten, maakt het werk onbedoeld een dubbele verbinding met duurzaamheid: naast de bestaande stroom van vluchtelingen om politieke en economisch redenen, verwachten we op niet te lange termijn ook een nieuwe, grote stroom van klimaatvluchtelingen, uit hun land verjaagd door klimaatverandering.

De opbrengst van deze eerste veiling wordt geschonken aan Vluchtelingenwerk Nederland.

Kunst voor een betere wereld is te vinden op www.duurzaamnieuws.nl en op www.mvonieuws.nl


Over stichting iNSnet
iNSnet is een onafhankelijke stichting, die sinds 2002 actief is als social enterprise en netwerkorganisatie. Het is haar missie om duurzame ontwikkeling te versterken door middel van communicatie en het verspreiden van kennis. Het internet platform geeft daartoe een overzicht van nieuws en actuele ontwikkelingen op gebied van duurzaamheid. Door middel van projecten die samen met partners uit de netwerken worden uitgevoerd werkt stichting iNSnet mee aan duurzaamheid om een betere wereld na te laten aan toekomstige generaties. Zo werkt stichting iNSnet als een katalysator in duurzame ontwikkeling.


Over Galerie Thyencamp
Galerie Thyencamp in Hooghalen richt zich speciaal op grafische kunst van professionele kunstenaars. Wij zijn partner van MVO (Maatschappelijk verantwoord ondernemen) Nederland. Onze voorkeur gaat dan ook uit naar kunst van kunstenaars die hun betrokkenheid bij de maatschappij vertalen naar hun werk. Hoewel geen voorwaarde, strekt het tot aanbeveling als het engagement de veranderingen in het klimaat betreft. Dit vanwege onze nevenactiviteit, een kleine camping die als eerste in Nederland het klimaatneutraal kamperen aanbiedt.