Opname voor `Max in bedrijf` bij Van Peperzeel


Televisie aandacht voor nationaal sorteercentrum van batterijen

LELYSTAD, 20080122 -- Dinsdag 15 januari jl. vonden bij het Lelystadse bedrijf Van Peperzeel opnames plaats voor het ondernemersprogramma `MAX in bedrijf' van Omroep Flevoland. Een tien minuten durende special over de core business van een bevlogen ondernemer, zoals in dit geval Van Peperzeel non-ferro metalen en batterij-recycling.

MAX staat voor MAXimaal ondernemen. Belangrijkste doelen van het programma zijn ondernemers kennis laten maken met elkaar en hun business, innovatieve initiatieven onder de aandacht brengen en ondernemers informeren over wat de provincie en Europa voor hen kan betekenen. MAX is elke zondag te zien bij TV Flevoland!

Vaste presentator van het programma is Gert-Jan Jansen. Hij was dan ook op 15 januari aanwezig bij Van Peperzeel om op zijn eigen ludieke wijze gestalte te geven aan de werkzaamheden die worden verricht. Van Peperzeel is hét nationale sorteercentrum van lege batterijen en zamelt verder onder meer oude accu's in en maakt ze gereed voor recycling. Dat doet de marktleider zo goed dat het onderkomen in Ermelo begon te knellen. De gemeente Lelystad bood datgene wat Van Peperzeel hard nodig had: ruimte voor groei, zodat het bedrijf zich nog verder kan ontwikkelen. De nieuwe vestiging is begin januari in gebruik genomen.

Behalve voor Stibat (de Stichting Batterijen) werkt het bedrijf ook voor landelijk opererende grossiers in de automobielbranche. De jaarlijkse inzameling bedraagt 27,5 duizend ton oude loodaccu's en tienduizend ton non-ferro metalen en non-ferro residuen (te denken valt aan oude kentekenplaten, velgen, autokatalysatoren en divers industrieafval zoals slak en draaisel).

In de uitzending van Max in bedrijf worden alle aspecten van het bedrijf belicht. Zo stond Gert-Jan Jansen samen met Marco van Peperzeel aan de lopende band van de batterijen sorteermachine, werden accu's uitgeladen en vond er een interview plaats met Johan van Peperzeel. Toch bleek pootje baden in een bad van batterijen ook voor Gert-Jan Jansen geen alledaagse bezigheid te zijn. Hij gaf dan ook aan dit als een bijzonder moment in zijn carrière te hebben ervaren.

Zie www.omroepflevoland.nl `uitzending gemist' om de uitzending van Van Peperzeel nogmaals te bekijken.