1000 euro per huishouden tegen koopkrachtrecessie


AMSTERDAM, 20080122 -- Via de internet-community Belastinglobby ondertekenen Nederlandse belastingbetalers de actie '1000 euro per huishouden tegen koopkrachtrecessie!'. Op www.belastinglobby.nl tekenen belastingbetalers wekelijkse acties voor belasting-verlagingen met als doel meer besteedbaar inkomen, minder belastingen en een betere besteding van belastinggeld. De actie van belastingbetalers '1000 euro per huishouden tegen koopkrachtrecessie!' is één van vele acties die gaan volgen.

In de Verenigde Staten krijgt elke burger 800 dollar om uit te geven om zo het besteedbaar inkomen te verhogen, wat goed is voor de economie. Los van de vraag of dit kan helpen tegen de enorme kredietcrisis, is het interessant dat het Nederlandse kabinet de burgers juist besteedbaar inkomen afneemt. Het kabinet heft 7 miljard aan extra belastingen, dat is 1000 euro per huishouden. Verder wordt de koopkracht van burgers kleiner door stijgende prijzen van steeds meer levensmiddelen en benzine. Nederlandse politici veroorzaken een koopkracht-recessie!

Tegelijkertijd roept het kabinet op tot loonmatiging en verdedigt ze de vele belastingverhogingen door te zeggen dat het slim is miljarden extra overheidsplannen te betalen als het goed gaat met de economie. En dus ook als het slecht gaat blijkbaar, zoals al decennialang gebeurt. Ook zou Nederland geen deel uitmaken van de rest van de wereld waar de economie gemaakt zou worden. Wie zijn er nou eigenlijk knettergek of een gevaar voor de financiele gezondheid van een heel volk? De 7 miljoen huishoudens van Nederland dienen naar Amerikaans voorbeeld onmiddellijk ten minste 1000 euro per huishouden gestort te krijgen. Dan niet om de economische recessie tegen te gaan, dan toch wel om de koopkrachtrecessie te corrigeren zodat burgers in ieder geval besteedbaar inkomen hebben in ruil voor 19 belastingverhogingen, de duurdere producten, de duurdere euro en alsmaar stijgende vaste lasten. Het kabinet zou nu moeten zorgen voor een directe koopkrachtcorrectie!

Over Belastinglobby

Belastinglobby is begonnen op 1 september 2007 en is de niet-politieke internet-community voor en door alle Nederlandse belastingbetalers. Deze betalen samen jaarlijks ruim 130 miljard euro aan belastingen. Belastinglobby geeft iedereen, ongeacht financiële positie, leeftijd of politieke kleur, de mogelijkheid om hun stem te laten horen. Naast één keer in de vier jaar op politici en hun plannen, kunnen belastingbetalers nu elk uur van de dag hun stem laten horen door acties te tekenen. Acties die belastingen verlagen, het besteedbaar inkomen verhogen en de resterende belastingen beter besteed laten worden. De wekelijkse acties worden in de media gebracht en op termijn op de politieke agenda geplaatst door te lobbyen met het aantal belastinglobbyisten en stemmen. De oprichters van Belastinglobby zijn geen lid van een politieke partij.

Belastinglobby streeft naar:

1. Meer besteedbaar inkomen
2. Minder belastingen
3. Betere besteding van belastinggeld

Doe mee, tel mee, stem mee

Tekenen voor de actie van belastingbetalers '1000 euro per huishouden tegen koopkrachtrecessie!' of één van de andere belastingverlagende acties kan gratis via de website www.belastinglobby.nl. Of via mobiel, door een SMS bericht te sturen naar nummer 3010 met de tekst LOBBY RECESSIE (0,60 e.p.o.b.).