Henq Invest financiert groeiplannen Videostrip


AMSTERDAM, 20080122 -- Videostrip heeft in zijn eerste financieringsronde een Nederlandse financier binnengehaald. De verstrekker van het durfkapitaal is Henq Invest uit Rotterdam. Met deze financiële injectie kan Videostrip haar nationale en internationale groei versnellen. Ook wil Videostrip hiermee haar positie verstevigen door advertentie technieken voor digitale televisie en mobiele toepassingen te ontwikkelen.

Videostrip is een netwerk van videosites en biedt online video exploitanten videopagina's in eigen look en feel. Doordat Videostrip de advertentie verkoop op deze pagina's voor haar rekening neemt ontstaat er een interessant verdienmodel voor de content eigenaren. Media bureaus en adverteerders vinden het voordeel in de standaard aanleverformaten die Videostrip hanteert.

"Het snel opkomende online video advertising is erg gebaat bij een standaard voor de gehele markt", zegt Dolf Kars, CEO en medeoprichter van Videostrip. "Naast voorlichtingssessie voor marketeers maakt Videostrip zich nu samen met andere spelers uit de online video advertentie markt hard voor marktstandaarden wat formaten, aanleverspecificaties en meting betreft. In de voorzittende rol van de IAB taskforce online video advertising verwachten wij tot een gezamenlijke standaard te komen die voor alle betrokken partijen aanzienlijke kosten- en tijdsbesparing zal opleveren. Metingen en onderzoek moeten ertoe leiden dat de effectiviteit van deze advertentievorm in de toekomst duidelijk kan worden afgezet tegen andere advertentie vormen zoals print, radio en televisie".

Over Videostrip
Videostrip startte eind 2004 als eerste in Nederland een gespecialiseerd netwerk in online video advertising. Haar techniek vergemakkelijkt het adverteren in en rondom de video content op deze videopagina's. Voor adverteerders en media bureaus vormt dit een interessante nieuwe mogelijkheid voor het inzetten van hun campagnes met het oog op branding en hogere doorklik ratios. Met de kapitaalinjectie van Henq versterkt Videostrip haar positie als leider op het gebied van video sharing en advertising. Videostrip is een Nederlands bedrijf dat met privé-kapitaal is gefinancierd. Voor meer informatie: www.videostrip.nl

Over Henq invest
HENQ Innovatiefonds 1 (HIF1) is opgezet om innovatie in Nederland te kunnen bevorderen. Er wordt belegd in ambitieuze startende bedrijven, die zich toeleggen op het ontwikkelen, distribueren en internationaliseren van uitdagende, innovatieve producten in wereldwijde groeimarkten. Het fonds heeft in oktober 2005 de technostartersfonds status van het ministerie van Economische Zaken verkregen. Henq heeft een invloedrijke groep internationale entrepreneurs achter zich. Meer informatie is beschikbaar via www.henq.nl





Ingezonden persbericht