22 januari 2008
congres

Kracht in de wijken: gluren bij de buren

Ministerie van VROM organiseert een congres over de wijkactieplannen

kracht in de wijken Momenteel bevinden de wijkactieplannen en de charters zich in de afrondingsfase. Tijd om na te denken over de uitvoering van de plannen. Waarschijnlijk bent u druk met deze laatste loodjes, desondanks hopen wij u op 22 januari te mogen verwelkomen

Voordat u van start gaat willen wij u graag de mogelijkheid bieden u te laten leren van de ervaringen van anderen, maar ook zelf uw ervaringen te delen. Hiervoor bent u op 22 januari van harte welkom in de Krachtwijk in Den Haag.

Deze bijzondere wijk bestaat uit verschillende levendige buurten. Ieder met zijn eigen sfeer en thema. Op de wijkplattegrond leest u daar meer over. In de buurten ontmoet u uw collega's uit de 40 wijken die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van de Wijkactieplannen. Ook kunt u in de Krachtwijk kennis maken met vertegenwoordigers van Kenniscentra, Landelijke Alliantie partners en Woningbouwcorporaties uit andere steden. U hoort over de ervaringen en ideeën die zij hebben.

De complete lijst van organisaties die aangesloten zijn bij de Landelijk Allianties en kenniscentra kunt u vinden op www.minvrom.nl/wijkverbetering.
Hierop kunt u lezen op welke manier zij de komende jaren actief betrokken zijn bij het realiseren van verbeteringen in de wijken.

In de buurten vinden verschillende interessante presentaties, workshops en gesprekken plaats. In het Interviewcafé praat u mee aan de stamtafel. U lucht uw hart voor een "open camera" of schrijft een goed idee op de grote ideeënschutting. U doet mee aan een van de "snelkookpansessies" waar u met elkaar op zoek gaat naar concrete oplossingen.

Of u hebt een gesprek met de minister of de Directeur Generaal. Minister Vogelaar zal vanaf ca 13.00 uur aanwezig zijn in de Krachtwijk. Kortom in de Krachtwijk wordt u uitgedaagd actief deel te nemen en uw kennis te delen. Het programma verloopt in verschillende rondes, zodat u de gelegenheid krijgt aan diverse onderwerpen deel te nemen.

Datum en plaats
22 januari 2008
10.00 tot 16.30 uur

World Forum Convention Center (WFCC)
Churchillplein 10
2517 JW 's-Gravenhage

Vanaf Den Haag Centraal Station en Den Haag Station Hollands Spoor pendelen
speciale congresbussen naar het WFCC.

Nadere informatie
U kunt de brochure downloaden met daarin uitgebreide informatie >

Aanmelding
Op de website
40wijkendag.thelabs.nl kunt u zich aanmelden, uiterlijk op 15 januari.

De week voor het congres ontvangt u een bewijs van deelname, de routebeschrijving en de vertrektijden van de pendelbussen.

Organisatie
De opzet en organisatie van deze dag is in handen van TheLabs. Tel.: 070 315 30 15
E-mail: 40wijkendag@thelabs.nl

Homepage FORUM | Agenda

© FORUM, 2008