Stork Groep NV

22-01-2008

Betaalbaarstelling van Bod op Stork afgerond

Dit is een gezamenlijke mededeling van Stork N.V. en London Acquisition B.V. Deze mededeling noch aanverwante stukken houden een bod op aandelen Stork N.V. in. Niet voor vrijgave, distributie of publicatie, noch geheel of gedeeltelijk, in of naar de Verenigde Staten van Amerika, Japan of Canada.

Onder verwijzing naar de persberichten van 14 december 2007 en van 15 en 17 januari 2008, maken London Acquisition B.V. ("London Acquisition") en Stork N.V. ("Stork") gezamenlijk bekend dat London Acquisition de betaling van het openbare bod (het "Bod") op alle geplaatste en uitstaande gewone aandelen van Stork (de "Aandelen") heeft afgerond en in totaal bijna 98% van alle geplaatste en uitstaande Aandelen heeft verworven.

Aandeelhouders van Stork die hun Aandelen nog niet hebben aangemeld onder het Bod, hebben, zoals eerder aangekondigd op 17 januari 2008, nog de gelegenheid om hun Aandelen aan te melden tot 1 februari 2008, 15.00 uur. London Acquisition en Stork zijn van plan, zo snel als juridisch mogelijk, de beursnotering van gewone aandelen Stork aan de Euronext te Amsterdam te beëindigen. De laatste handelsdag in aandelen Stork is naar verwachting 19 februari 2008. Bovendien is London Acquisition van plan een juridische procedure te starten teneinde zo spoedig mogelijk 100% van het geplaatste en uitstaande aandelenkapitaal van Stork te verwerven.

Raad van Commissarissen
Als resultaat van de afronding van het Bod zal de Raad van Commissarissen van Stork vanaf vandaag bestaan uit de heren J.H. Schraven (Voorzitter), M.S. Gumienny (Vice voorzitter), E.J.F.H.C. Ernst en P.F. Hartman, alsmede uit de door de Ondernemingskamer op 26 januari 2007 benoemde heren D.G. Eustace, C.J.A. van Lede en W. Kok. De door de Ondernemingskamer benoemde leden zullen aanblijven totdat de Ondernemingskamer het lopende onderzoek en de gerelateerde onmiddelijke voorzieningen zal beëindigen, wat naar verwachting op korte termijn zal plaatsvinden.

Na betaalbaarstelling zal de heer C.J. van den Driest door de Raad van Commissarissen worden voorgedragen voor benoeming, tijdens de eerste algemene vergadering van aandeelhouders die na de betaalbaarstelling wordt gehouden.
De heren P.J. Kalff, A. van der Velden, J. Aalberts en C.J. van den Driest zijn overeengekomen met ingang van heden terug te treden.

Statuten
Eveneens als resultaat van de afronding van het Bod zullen de gewijzigde statuten, die door de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders van 4 januari 2008 zijn aangenomen, met ingang van vandaag van kracht zijn.

Restricties
Het Bod wordt niet gedaan in, en Aandelen worden niet voor koop geaccepteerd van of namens Aandeelhouders vanuit enige jurisdictie waarin het doen van het Bod of de acceptatie daarvan in strijd is met de wetten met betrekking tot effecten of enige andere wetten of regelgeving van een dergelijke jurisdictie, of waarin enige registratie, goedkeuring of deponering bij een toezichthoudende autoriteit is vereist, voor zover niet uitdrukkelijk voorzien in de bepalingen van het Biedingsbericht. Aanmeldingen onder het Bod van Aandeelhouders die niet in Nederland woonachtig zijn zullen evenwel worden geaccepteerd door London Acquisition indien zulke aanmeldingen voldoen aan de aanmeldingsprocedure zoals uiteengezet in het Biedingsbericht. Alle personen die het Biedingsbericht verkrijgen zijn gehouden zorgvuldig kennis te nemen en alle restricties in acht te nemen en alle benodigde machtigingen, goedkeuring en toestemming te verkrijgen. Noch London Acquisition, noch Stork, noch een van de respectievelijk met hen verbonden vennootschappen, dan wel een van hun respectievelijke bestuurders, werknemers of adviseurs aanvaardt enige aansprakelijkheid voor enige schending door welke persoon dan ook van een of meerdere van zulke restricties. Ieder persoon (waaronder in ieder geval begrepen, doch niet beperkt tot, bewaarnemers, nominees en trustees) die het Biedingsbericht of enig gerelateerd document doorzend aan een andere jurisdictie buiten Nederland of voornemens is dat te doen, dient zorgvuldig paragraaf 1 (Restrictions and Important Information) van het Biedingsbericht te bestuderen alvorens enige actie te ondernemen. De verspreiding van het Biedingsbericht in andere jurisdicties dan de Nederlandse kan beperkt zijn door de wet en daarom dienen personen die het Biedingsbericht in hun bezit krijgen zich op de hoogte te stellen van deze restricties en dienen zij zich aan die restricties te houden. Het niet naleven van deze restricties kan een schending van de wet van voornoemde jurisdicties opleveren. Dit persbericht verschijnt tevens in het Engels. In het geval van inconsistentie prevaleert de Engelse versie boven deze Nederlandse versie.

Informatie voor de pers:

Stork N.V., Dick Kors, tel.: +31 (0)6 - 5198 4054

Candover, Susanna Voyle/Peter Hewer tel: +44 (0) 20 7353 4200

PDF Persbericht

back