Ingezonden persbericht




CorelDRAW(TM) Graphics Suite X4 vandaag onthuld

Nieuwste versie van bekroonde suite biedt grote verbeteringen in de werkstroom, gereedschappen voor online samenwerking en uitgebreide bronnen die gebruikers begeleiden en inspiratie bieden

Haarlem, 22 januari 2008 - Corel Corporation (NASDAQ: CREL; TSX: CRE), een toonaangevende ontwikkelaar van grafische software, productiviteitssoftware en digitale-mediasoftware, heeft vandaag de nieuwste versie onthuld van zijn bekroonde grafische suite, CorelDRAW(TM) Graphics Suite X4. Dankzij meer dan 50 nieuwe en aanzienlijk verbeterde functies biedt CorelDRAW Graphics Suite X4 gebruikers gereedschappen, resources én het vertrouwen om een groot aantal project aan te kunnen - van logo's en webgraphics tot uit meerdere pagina's bestaande brochures of in het oog springende uithangborden en pakkende digitale vitrines. De nieuwe verbeteringen in tekst- en pagina-indeling, de toonaangevende compatibiliteit qua bestandsindelingen en een uitgebreide verzameling inhoud van hoge kwaliteit maken deze krachtige suite de ultieme ontwerppartner, waarbij gebruikers alle hulp krijgen om hun inspiratie om te zetten in een prachtig resultaat.

CorelDRAW Graphics Suite is een uitgebreide suite met toepassingen voor pagina-indeling, illustratie, fotobewerking en het creëren van vectorafbeeldingen op basis van bitmaps via overtrekken, en is de vertrouwde keuze van miljoenen professionele en beginnende ontwerpers over de gehele wereld. De nieuwste versie van de suite omvat nieuwe gereedschappen die het creatieve proces aandrijven, projectbeheer vereenvoudigen en de werkstromen voor grafisch ontwerp optimaliseren.

'Bij het ontwikkelen van de nieuwste versie van CorelDRAW Graphics Suite hebben wij ons oor te luister gelegd bij een groot aantal branches. Wij hebben letterlijk naast gebruikers gezeten om te zien hoe ze werkten en hebben feedback verzameld over manieren om een nog betere gebruikerservaring te kunnen bieden,' aldus Gérard Métrailler, directeur Productbeheer voor Graphics bij Corel. 'Het eindresultaat is CorelDRAW Graphics Suite X4 - een suite die gebruiksvriendelijke gereedschappen bbiedt die uitstekende resultaten leveren, maar ook een diepgaande en positieve invloed hebben op de dagelijkse productie van onze gebruikers'.

Een verbeterde gebruikerservaring dankzij vergrote gebruiksvriendelijkheid, verbeterde interactie en een gestroomlijnde werkstroom

CorelDRAW Graphics Suite X4 bevat meer dan 50 nieuwe en aanzienlijk verbeterde functies, waaronder:

$ Nieuw! Live tekstopmaak: CorelDRAW Graphics Suite X4 introduceert live tekstopmaak, waarbij gebruikers een voorbeeld kunnen weergeven van opties voor tekstopmaak, voordat ze de betreffende opmaak toepassen op een document. Dankzij deze tijdbesparende functie kunnen gebruikers nu een voorbeeld weergeven van vele opmaakopties, waaronder voor het lettertype, de lettergrootte en de uitlijning, waardoor het ontwerpproces veel minder giswerk bevat en handelingen die steeds moeten worden herhaald.

$ Nieuw! Lettertype-identificatie: CorelDRAW Graphics Suite X4 bevat nu WhatTheFont(TM), de online service voor lettertype-idenntificatie van MyFonts.com. Gebruikers kunnen tijd besparen doordat ze snel het lettertype kunnen achterhalen dat in bestaande bitmapontwerpen, in illustraties of in andere afbeeldingen die zij van klanten hebben ontvangen wordt gebruikt.

$ Nieuw! Onafhankelijke paginalagen: Gebruikers kunnen nu paginalagen voor elke pagina van een document onafhankelijk van elkaar besturen en bewerken, waardoor pagina's met lege lagen veel minder zullen voorkomen. Gebruikers kunnen ook onafhankelijke hulplijnen voor afzonderlijke pagina's en hoofdhulplijnen voor een volledig document toevoegen. Hierdoor beschikken ze over mogelijkheden om verschillende lagen te maken op paginaspecifieke basis, waardoor de beperkingen van één enkele documentstructuur verleden tijd zijn.

$ Nieuw! Interactieve tabellen: Met het nieuwe interactieve Tabelgereedschap in CorelDRAW Graphics Suite X4 kunnen gebruikers tabellen maken en importeren en beschikken zij over een krachtige en gestructureerde indeling voor tekst en afbeeldingen. Gebruikers kunnen gemakkelijk tabellen en tabelcellen uitlijnen, bewerken of het formaat ervan wijzigen, en deze geheel aan hun ontwerp aanpassen. Bovendien kunnen gebruikers tekst met scheidingstekens omzetten en gemakkelijk afbeeldingen toevoegen en aanpassen in afzonderlijke cellen.

$ Verbeterd! Windows Vista(TM)-integratie: CorelDRAW Graphics Suite is de enige professionele suite voor grafische ontwerp met het predicaat Certified for Windows Vista(TM). CorelDRAW Graphics Suite X4 is speciaal ontworpen om de vernieuwingen in Windows Vista optimaal te kunnen benutten, terwijl de ervaringen voor Windows(TM) XP-gebruikers nog steeds uitstekend zijn. CorelDRAW Graphics Suite X4 kan rechtstreeks worden geïntegreerd in de Desktop Search-functie van Windows Vista vanuit de dialoogvensters Openen en Importeren, waardoor gebruikers bestanden kunnen zoeken op maker, onderwerp, bestandstype, datum, trefwoorden of andere bestandseigenschappen. Gebruikers kunnen tevens hun eigen trefwoorden, kwalificaties of andere opmerkingen toevoegen bij het opslaan van bestanden, zodat zij projecten beter kunnen indelen.

$ Nieuw! Integratie van CorelDRAW(TM) ConceptShare(TM): Het nieuwe koppelvenster CorelDRAW(TM) ConceptShare(TM),, dat beschikbaar is vanuit CorelDRAW Graphics Suite, bouwt een waardevol gereedschap voor online samenwerking in de werkstroom van gebruikers in. In een webomgeving kunnen gebruikers dankzij CorelDRAW ConceptShare in real-time ontwerpen en ideeën delen. Gebruikers kunnen gemakkelijk meerdere werkruimten maken, hun ontwerpen uploaden en anderen uitnodigen om feedback te leveren of hun eigen ideeën in te zenden, zonder dat grote bestanden via e-mail moeten worden verzonden.

$ Nieuw! Ondersteuning voor bestandsindelingen: CorelDRAW Graphics Suite X4 behoudt zijn toonaangevende marktpositie qua bestandscompatibiliteit via het toevoegen van ondersteuning voor Microsoft(TM) Office Publisher. Gebruikers kunnen tevens naadloos gebruikmaken van Microsoft Word 2007, Adobe Illustrator(TM) Creative Suite(TM) 3, Adobe Photoshop(TM) CS3, PDF 1.7 (Adobe(TM) Acrobat(TM) 8), AutoCAD(TM) DXF(TM) en AutoCAD(TM) DWG(TM), en en van Corel Painter(TM) X, waardoor het gemakkelijker worrdt dan ooit om bestanden uit te wisselen met klanten en collega's.

$ Nieuw! Professioneel ontworpen sjablonen: CorelDRAW Graphics Suite X4 bevat 80 professioneel ontworpen en geheel aanpasbare sjablonen, waarmee gebruikers over een instap in het ontwerpproces beschikken. Deze sjablonen zijn zeer flexibel en gemakkelijk aan te passen en zijn voorzien van opmerkingen van de ontwerper, met informatie over de ontwerpkeuzen die voor de sjabloon zijn gemaakt, tips voor het uitvoeren van een ontwerp op basis van de sjabloon en instructies voor het aanpassen van de sjabloon met behoud van de ontwerpprincipes.

$ Nieuw! Speciale lettertypen: Dankzij een uitgebreide selectie nieuwe lettertypen in CorelDRAW Graphics Suite X4 kunnen gebruikers ervoor zorgen dat hun uitvoer wordt geoptimaliseerd voor het beoogde publiek. Deze speciale verzameling lettertypen omvat enkellijns lettertypen voor gravures en OpenType(TM)-lettertypen voor meerdere platforms, die verbeterde taalondersteuning bieden voor uitvoer in het Latijns, Grieks en Cyrillisch alfabet in de WGL4-indeling.

$ Nieuw! Welkomstscherm: Met het nieuwe Welkomscherm biedt CorelDRAW Graphics Suite X4 een centrale locatie voor het openen van recent gebruikte documenten, sjablonen en leerhulpmiddelen, waaronder Tips en trucs en zelfstudies op video. Ter inspiratie van onze gebruikers bevat het Welkomscherm ook een galerie met ontwerpen die zijn gemaakt door CorelDRAW Graphics Suite-gebruikers uit de hele wereld.

Nieuw toegevoegd aan Corel PHOTO-PAINT(TM)


* Nieuw! Ondersteuning voor RAW-camerabestanden: Corel PHOTO-PAINT(TM) bevat nu ondersteuning voor de RAW-bestandsindeling van camera's, waardoor gebruikers RAW-camerabestanden rechtstreeks vanaf de digitale camera kunnen importeren. Dankzij ondersteuning voor ongeveer 300 verschillende cameratypen en een interactieve besturing voor voorbeelden in real-time, kunnen gebruikers bestandseigenschappen en camera-instellingen weergeven, de kleur en toon van afbeeldingen aanpassen en de kwaliteit verbeteren, en dat allemaal vanuit Corel PHOTO-PAINT X4 en CorelDRAW X4.


* Nieuw! Afbeelding rechtzetten: Met Corel PHOTO-PAINT kunnen gebruikers snel en gemakkelijk afbeeldingen rechtzetten die zijn gescand of in een hoek zijn gemaakt. Met de interactieve besturing, een raster met verticale en horizontale hulplijnen en een geïntegreerd histogram dat resultaten in real-time biedt, maakt PHOTO-PAINT het makkelijker dan ooit om scheve afbeeldingen recht te zetten. Bovendien kunnen gebruikers hun afbeeldingen automatisch laten bijsnijden.


* Verbeterd! Aanpassingen in toonkrommen: Via het verbeterde dialoogvenster Toonkrommen kunnen Corel PHOTO-PAINT X4-gebruikers afbeeldingen met grotere nauwkeurigheid aanpassen. Met het geïntegreerde histogram krijgen gebruikers nu rechtstreekse feedback via terugkoppeling bij het aanpassen van de afbeeldingen. Bovendien kunnen gebruikers met het nieuwe Pipetgereedschap specifieke kleurlocaties aanwijzen op de toonkromme van de afbeelding, en knooppunten langs de kromme selecteren, toevoegen of verwijderen.

Wat krijgt u bij CorelDRAW Graphics Suite X4

CorelDRAW Graphics Suite X4 biedt nog steeds de beste verhouding in de branche tussen gebruiksvriendelijkheid, prestaties en prijs. De nieuwste versie van de bekroonde suite bevat de volgende kerntoepassingen en inhoud:


* CorelDRAW(TM) X4: CorelDRAW X4 is een intuïtieve toepassing voor vectorillustratie en pagina-indeling en levert gebruikers snel resultaat, of zij nu een bedrijfslogo ontwerpen of werken aan grote projecten met zeer veeleisende deadlines.


* Corel PHOTO-PAINT(TM) X4: Corel PHOTO-PAINT is een professionele beeldbewerkingstoepassing waarmee gebruikers in staat zijn om snel en gemakkelijk foto's te retoucheren en te verbeteren. Deze is speciaal ontworpen voor gebruik in een grafische werkcontext.


* Corel(TM) PowerTRACE(TM) X4: Professionele ontwerpers ontvangen vaak bitmapafbeeldingen in lage kwaliteit van klanten en moeten deze dan vervolgens omzetten in vectorafbeeldingen van hoge kwaliteit voor visitekaartjes, brochures, borden of andere promotiemateriaal. Corel PowerTRACE X4 lost dit probleem op doordat gebruikers snel en nauwkeurig bitmaps kunnen omzetten in bewerkbare vectorafbeeldingen.


* Corel CAPTURE(TM) X4: Met Corel CAPTURE X4 kunnen gebruikers in één klik schermafbeeldingen maken van toepassingsvensters of van afbeeldingen op internet.


* Handboek CorelDRAW(TM) - Inzichten van de kenners: Het nieuwe CorelDRAW Handboek bevat de ontwerpen van ervaren CorelDRAW-experts. Experts uit een groot aantal branches bieden u stapsgewijze hulp en delen hun kennis van het ontwerpen en tonen daarmee de kracht en veelzijdigheid van CorelDRAW Graphics Suite X4.


* Trainingsvideo's: CorelDRAW Graphics Suite X4 bevat twee uur aan trainingsvideo's op de dvd. Onderwerpen omvatten basiskennis over illustratie, ontwerp en beeldbewerking, ontwerpprincipes per branche en gedetailleerde uitvoergegevens voor verschillende media, zoals voor het afdrukken of het uitvoeren naar internet. Deze video's zijn direct verkrijgbaar voor de Engelse en Duitse versie en zijn vanaf het voorjaar van 2008 beschikbaar voor de versies in het Italiaans, Spaans en Portugees (Brazilië).


* Meer content met meer dan 10.000 met de hand gekozen cliparts en digitale afbeeldingen van hoge kwaliteit: CorelDRAW Graphics Suite X4 bevat 4000 nieuwe afbeeldingen, 1000 professionele digitale foto's in hoge resolutie en 1000 OpenType(TM)-lettertypen - inhoud die duizendenn euro's waard is als u deze apart zou moeten aanschaffen. Deze suite bevat ook gedrukte documentatie en een handleiding bij de digitale inhoud waarmee nieuwe gebruikers snel aan de slag kunnen.

Prijs en beschikbaarheid

CorelDRAW Graphics Suite X4 is beschikbaar in geheel Europa voor een adviesprijs van ¤ 599,- voor de volledige versie en ¤ 299,- ,- voor de upgradeversie. De nieuwste versie van de suite is beschikbaar in het Engels, Frans, Duits, Italiaans, Nederlands, Spaans en Portugees (Brazilië) vanaf februari 2008. Alle prijzen zijn exclusief btw.

Bezoek http://www.corel.nl/coreldraw voor meer informatie over CorelDRAW Graphics Suite X4 of voor het downloaden van een gratis probeerversie met volledige functionaliteit.

Over Corel

Corel is een toonaangevende ontwikkelaar van grafische software, productiviteitssoftware en digitale-mediasoftware met meer dan 100 miljoen gebruikers wereldwijd. De productportefeuille van het bedrijf bevat enkele van 's werelds meest populaire en meest herkenbare softwaremerken, waaronder CorelDRAW(TM) Graphics Suite, Corel(TM) Paint Shop Pro(TM) Photo, Corel(TM) Painter(TM), Corel DESIGNER(TM), Corel(TM) WordPeerfect(TM) Office, WinZip(TM), WinDVD(TM) en iGrafx(TM). De software van Corel is ontworpen om gebruikers productiever te laten werken en ervoor te zorgen dat zij hun creatieve mogelijkheden kunnen verwezenlijken en richt zich op het bieden van grotere meerwaarde via producten met zeer uitgebreide functionaliteit, die gemakkelijker aan te leren en te gebruiken zijn. De branche heeft hierop gereageerd met honderden prijzen, die het leiderschap van Corel in het ontwikkelen van innovatieve software en op het gebied van ontwerp en toegevoegde waarde erkennen.

De producten van Corel worden verkocht in meer dan 75 landen via een gevestigd internationaal netwerk van wederverkopers en detailhandelaren, OEM's (Original Equipment Manufacturers), onlineleveranciers en via de wereldwijde websites van Corel. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Ottawa (Canada) en het bedrijf heeft belangrijke vestigingen in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, China, Taiwan en Japan. De aandelen van Corel worden verhandeld op de NASDAQ onder het symbool CREL en op de TSX in Canada onder het symbool CRE. www.corel.com

###

(c) 2008 Corel Corporation. Alle rechten voorbehouden. Corel, CorelDRAW, Corel PHOTO-PAINT, PowerTRACE, Corel CAPTURE, Paint Shop Pro, Painter, Corel DESIGNER, WordPerfect, WinZip, iGrafx, InterVideo, WinDVD, Ulead en het Corel-logo zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Corel Corporation en/of zijn dochterondernemingen. Alle overige productnamen en gedeponeerde en niet-gedeponeerde handelsmerken worden alleen ter identificatie gebruikt en blijven het exclusieve eigendom van hun respectievelijke eigenaars.

Contactpersoon voor de pers:

Pride PR

Jan Faber

jan@pridepr.nl

Tel.: +31 (0) 715680028