Senternovem


Digitaliseren met beleid links

Digitaliseren met beleid

Met de subsidieregeling `Digitaliseren met beleid' (DMB) wil het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW) het digitaliseringsproces duurzaam inbedden in organisatie, beleid en werkprocessen van culturele erfgoedinstellingen. De regeling is gestart in 2006 en wordt uitgevoerd door SenterNovem

Voor wie
De subsidie is bedoeld voor instellingen met een eigen collectie, zoals musea, (audiovisuele) archieven, instellingen op het gebied van monumenten en archeologie en universiteitsbibliotheken.

Doel
Het doel van de regeling is het cultureel erfgoed van Nederland beter toegankelijk, vindbaar en bruikbaar te maken voor iedereen, nu en in de toekomst!

Financiële steun

Een instelling kan subsidie aanvragen voor het opstellen van een informatieplan en/of voor het uitvoeren van een ontwikkelingsproject.

Naar verwachting wordt in januari 2008 de gewijzigde subsidieregeling gepubliceerd in de Staatscourant met daarin vermeld de beschikbare budgetten, de indieningsperiodes en andere wijzigingen.

Na publicatie in de Staatscourant wordt deze website aangepast.

Contact
Wilt u in aanmerking komen voor subsidie of bent u bezig met het schrijven van een aanvraag, neem dan contact op met een van onze projectadviseurs: Maartje Heikamp of Adrie Volder, per de telefoon: (070) 373 52 81 of per per
email: digitaliserenmetbeleid@senternovem.nl
In Opdracht van:
Logo OC&W

Print Print Stuur door Stuur door Bookmark Bookmark DMB foto rechterkant

Voorbeelden van afgeronde informatieplannen


* Over de SenterNovem site

* Tekstversie

* Veelgestelde vragen

* English