Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

"Weg met het bord op schoot?"
Het belang van supporters bij de nieuwe TV rechten

Het is bekend dat de Eredivisie CV de uitzendtijden van voetbalwedstrijden wil wijzigen. Zo wil men bijvoorbeeld op de zondag op drie tijdstippen, om 14.00 uur, 16.00 uur en om 18.00 uur wedstrijden live gaan uitzenden. Dit betekent echter ook dat de uitzending van de samenvattingen op die zondag pas om 20.00 uur kan beginnen. De hele historie van uitzend- én speeltijden wordt overboord gegooid!

De Eredivisie wil onder andere breken met de traditie van voetbal kijken met "het bord op schoot". Het gevoel leeft dat er voor de voetbalclubs nog meer één ding geldt en dat is meer inkomsten genereren. Maar verliest men daarbij niet de belangen van de voetbalsupporter uit het oog?

Reden voor de Supportersvereniging PSV om een forumavond over de nieuwe TV rechten en de gevolgen daarvan te organiseren. Deze forumavond vindt plaats op maandag 11 februari aanstaande, om 20.00 uur, in het Supportershome van het Philips Stadion.

In het forum zullen plaatsnemen:


. Marcel van den Bunder (PSV)


. Jan de Jong (NOS)


. Umberto Tan (RTL)


. Alex Tielbeke (Eredivisie)


. Chris van Nijnatten (AD)
De presentatie zal verzorgd worden door Evert ten Napel.

De (gratis) toegang is alleen voor leden van de Supportersvereniging PSV., op vertoon van hun Supportersclubcard. De avond begint om 20.00 uur en het Supportershome is open vanaf 19.30 uur.