Ingezonden persbericht


Omroep Tilburg-Totaal (LOTT) zendt een zeer uitgebreide samenvatting uit van het Leuterconcours in Kruikenstad.

De lokale Tilburgse omroep gaat zich in haar tv-uitzendingen meer en meer profileren als de omroep die zij beoogt te zijn: een station van, voor en door Tilburgers.

In dit kader past de aankondiging dat de tv- uitzending op woensdagavond 30 januari a.s. geheel zal bestaan uit een samenvatting van het Leuterconcours dat op 5 januari j.l. in Kruikenstad plaats vond. De uitzending, die begint om 19.00 uur en diezelfde avond om 21.00 uur. herhaald wordt, is te volgen via Kanaal 22, 480 MHz. Voor Tilburgers die de optredende tonpraoters moesten missen is dit een uitstekende gelegenheid net voor carnaval in de juiste stemming te komen.

De invulling van het beoogde Tilburgse profiel krijgt in de komende periode, op weg naar een aanzienlijke uitbreiding van de uitzendtijden, ook vorm door de inbreng van Lodewijk van den Bredevoort (pseudoniem voor Jo van Tilborg) en Cees van Alphen. Beurtelings zullen beide Tilburgers ( die al eerder bij de lokale omroep hun opwachting maakten) vanaf 6 februari a.s. iedere woensdagavond te zien en te horen zijn met een eigen bijdrage.

Lodewijk van den Bredevoort verrast in een onvervalst Tilburgs dialect de kijkers met soms sappige en soms ontroerende verhalen uit zijn tweedelige memoires "Kosset den brèùne eigelek wel trèkke ?", de jeugdherinneringen van een gewone Tilburgse volksjongen.

Cees van Alphen vertolkt wekelijks een nummer van zijn CD "Efkes Stilstaon", een cd die vol staat met Tilbörgse liekes in dialect.


---

Lokale Omroep Tilburg Totaal (LOTT)
Jan Meeuwsen
06-53244471

meeuwsen@tilburg-totaal.nl