David Beckham brengt een bezoek aan Sierra Leone 22 januari 2008, Sierra Leone - Unicef Ambassadeur David Beckham bracht van 18 tot 20 januari een bezoek aan Sierra Leone om internationale aandacht te vragen voor kindersterfte. "We kunnen onze ogen niet sluiten voor de tienduizenden jonge kinderen die wekelijks overlijden in ontwikkelingslanden, veelal als gevolg van ziektes die voorkomen hadden kunnen worden", aldus de Britse stervoetballer.

Foto: Unicef/HQ08-0009/ Turnley
Foto: Unicef/HQ08-0009/ Turnley

Het bezoek van David Beckham vond plaats aan de vooravond van de publicatie van het jaarlijkse Unicef-rapport The State of the World's Children. Uit dat rapport blijkt dat Sierra Leone, net als vorig jaar, het hoogste kindersterftecijfer ter wereld heeft. Zo'n 27 procent van de kinderen in Sierra Leone sterft voor de vijfde verjaardag. In Sierra Leone overlijden ook de meeste vrouwen aan complicaties tijdens de zwangerschap of de bevalling: naar schatting 1.300 per 100.000 geboortes.

Foto: Unicef/HQ08-0012/ Turnley
Foto: Unicef/HQ08-0012/ Turnley

David Beckham reisde naar de stad Makeni in het noorden, waar hij een bezoek bracht aan een door Unicef gesteund gezondheidscentrum. Daar zag hij hoe de gezondheid van vrouwen en kinderen op peil werd gehouden door middel van onder meer malariapreventie, inentingen en groeicontrole. Daarnaast bezocht hij gemeenschapsprojecten met betrekking tot hygiëne en andere manieren om ziektes te voorkomen, en een therapeutisch voedingscentrum voor ernstig ondervoede kinderen. In Freetown, de hoofdstad, ontmoette hij kinderen met hiv en aids. Uiteraard heeft David Beckham in Sierra Leone ook nog even met kinderen gevoetbald.

Meer over The State of the World's Children 2008