Ingezonden persbericht

PERSBERICHT EN UITNODIGING

16 januari 2008

NB: Op deze informatie rust tot 22 januari 2008 een embargo!

Volendam vecht voor plaats op speelbord Monopoly World Edition

Stem op Volendam!

Spellengigant Parker, onderdeel van Hasbro, organiseert een wereldwijde stemming voor de plaatsen op het Monopoly-bord. De wereldbevolking bepaalt vanaf 22 januari op de website www.monopoly.nl welke steden er op het bord komen. In totaal zijn er wereldwijd 68 steden genomineerd voor 20 posities op het bord. Amsterdam is daar één van! Daarnaast zijn er 2 wildcards. Volendam gooit zich nu vol in de strijd om een wildcard te bemachtigen. Als 'Grootste muziekdorp ter wereld', is Volendam een veelbelovende kandidaat voor deze unieke Monopoly-editie die vanaf september in een wereldwijde oplage van 2 miljoen stuks verspreid zal worden.

Persuitnodiging

---

Op dinsdag 22 januari om 12.00 uur vindt in Volendam, net als op talloze plaatsen ter wereld, de landelijke kick off plaats. Na een korte presentatie zal burgemeester W. van Beek van Volendam het startsein geven samen met de bekendste ambassadeurs van Volendam: George Baker, Nick & Simon, Monique Smit en Jan Keizer.

---


Wereldstad Amsterdam
Het is voor het eerst dat steden over de hele wereld strijden om een plaatsje op het bekendste speelbord van het universum. Een team van ervaren reizigers heeft de 68 wereldsteden genomineerd, waar je tot 28 februari dagelijks op kunt stemmen, waar onder Amsterdam.

Wildcard Volendam
Van 22 januari tot 9 maart kan iedereen steden of dorpen nomineren voor de wildcards.De wildcard posities zijn in de originele versie van Monopoly Dorpstraat en Brink uit 'Ons Dorp'. Volendam is natuurlijk typisch Nederlands, maar ook de woonplaats van een groot aantal bekende artiesten die in de hausse van de vaderlandse muziek de laatste jaren zijn opgekomen. Neem daarbij het grote internationale succes van George Baker (Nu weer met zijn Una Paloma Blanca in de bioscoophit The Kiterunner - De Vliegeraar) en Volendam heeft alle reden om zich naast Amsterdam hard te maken voor een plaats op het bord van de Monopoly World Edition.



Ingezonden persbericht