Gemeente Hattem

Mededelingen Gemeente Hattem

AANWIJZING TOEZICHTHOUDERS

Het college maakt overeenkomstig het bepaalde in artikel 3:42 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat de eenheidsmanager Publiek & Service namens het college van burgemeester en wethouders, alsmede de burgemeester van Hattem een aantal medewerkers van de eenheid Publiek & Service heeft aangewezen als toezichthouders in de zin van artikel 5:11 van de Algemene wet bestuursrecht.

Deze aanwijzingen gelden voor het houden van toezicht op de naleving van bepaalde bij of krachtens in het besluit genoemde wetten en verordeningen, zoals vermeld in het aanwijzingsbesluit. De aanwijzingsbesluiten liggen met ingang van heden gedurende vier weken voor iedereen ter inzage op het gemeentehuis.

EVENEMENTEN

Het college maakt bekend dat een vergunning is verleend voor:
- het innemen van een standplaats aan de Kerkhofstraat op de zaterdagen in het jaar 2008 voor de verkoop van Vietnamese loempia's en andere Vietnamese eetwaren aan mevrouw M.H. Tran (VZ 14 december 2007);
- het aanbieden van diensten (venten) gedurende het jaar 2008 aan Appco Direct B.V. (VZ 21 december 2007);
- een huis-aan-huis verkoopactie met oliebollen op zaterdag 2 februari 2008 van 09.00 tot 12.00 uur aan S.V. Hatto-Heim. De opbrengst komt ten goede aan de jeugdafdeling (VZ 3 januari 2008).

Tevens zijn er op grond van artikel 30b van de Wet op de kansspelen, vergunning tot het aanwezig hebben van speelautomaten gedurende de periode 2008 verleend voor:
- 2 kansspelautomaten aan het adres Kruisstraat 11, Eethuisje 't Hattems Stekkie (VZ 15 januari 2008);
- 2 kansspelautomaten aan het adres Kruisstraat 16, Café The Old Sailor (VZ 15 januari 2008);
- 2 kansspelautomaten aan het adres Hessenweg 60, Café de Sporthoek (VZ 15 januari 2008).

Voor nadere informatie: eenheid Publiek & Service, cluster vergunningverlening & handhaving. Personen die door het besluit rechtstreeks in hun belang zijn getroffen, kunnen daartegen ingevolge de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na bekendmaking van dit besluit een bezwaarschrift indienen bij het college c.q. de burgemeester, postbus 93, 8050 AB Hattem. Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. In geval van onverwijlde spoed kan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank te Zutphen, sector Bestuursrecht, Postbus 205, 7200 AE Zutphen, bij afzonderlijk schrijven verzocht worden een voorlopige voorziening te treffen. Er dient dan wel een bezwaarschrift te zijn ingediend. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

COLLECTE

Van 28 januari tot en met 2 februari 2008 wordt er huis-aan-huis gecollecteerd door de Hoofdcollecte van Nederland (georganiseerd door de Hersenstichting Nederland en het Fonds Psychische Gezondheid).

BOUWEN

Bouwvergunning is aangevraagd voor:
- Eijerdijk 27: gedeeltelijk vergroten van een tafeltennis accommodatie. Bouwvergunning is verleend voor:
- het gedeeltelijk veranderen en uitbreiden van een woning, Maeskamp 20 (VZ 09-01-2008);
- het geheel vernieuwen van dakbedekking van een schuur, t.o. Koeweg 9 (VZ 09-01-2008);
- het uitbreiden en veranderen van een ligboxenstal (bouwvergunning 2e fase), Geldersedijk 87 (VZ 21-12-2007);
- het gedeeltelijk veranderen van een woning, Nieuweweg 63 (VZ 10-01-2008);
- het oprichten van een facilitairgebouw ter vervanging van bestaand gebouw, Leemkuilen 6 (VZ 10-01-2008);
- het oprichten van een bijgebouw bij een woning, Schipsweg 8 (VZ 05-12-2008). Reclamevergunning is verleend voor:
- het aanbrengen van een reclameobject, Nieuweweg 16 (VZ 10-01-2008). Sloopvergunning is verleend voor:
- vijf houten bungalow's, winkel, standplaats, speelruimte en drie stenen bungalow's, Leemkuilen 6 (VZ 09-01-2008);
- woning, Zuiderzeestraatweg 34 (VZ 09-01- 2008);
- gedeelte van een woning, Achterstraat 18 (VZ 10-01-2008).

Voor nadere informatie: Eenheid Publiek & Service, cluster Vergunningverlening & Handhaving. Personen die door het besluit rechtstreeks in hun belang zijn getroffen, kunnen daartegen ingevolge de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na bekendmaking (VZ) een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders, postbus 93, 8050 AB Hattem.

Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. In geval van onverwijlde spoed kan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank te Zutphen, sector Bestuursrecht, Postbus 205, 7200 AE Zutphen, bij afzonderlijk schrijven verzocht worden een voorlopige voorziening te treffen. Er dient dan wel een bezwaarschrift te zijn ingediend. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

WWW.HATTEM.NL IN HET NIEUW

De website van de gemeente Hattem is vanaf het begin van dit jaar volledig vernieuwd. De site is op een geheel andere manier geordend, waardoor het voor gebruikers eenvoudiger is geworden om informatie te achterhalen. Ook is de website volledig in een nieuwe jas gestoken. Deze is geheel in overeenstemming met vorm en kleuren van de Hattemse huisstijl.

Gebruiksgemak

De nieuwe indeling van de website is bedoeld om het u als gebruiker gemakkelijker te maken om uw weg te vinden. Via de homepage kunt u op meerdere manieren de site van de gemeente Hattem binnenkomen: als inwoner, als ondernemer, recreant/ toerist of gewoon als geïnteresseerde in nieuws en ontwikkelingen. De navigatie of onderverdeling per 'ingang' spreekt voor zich. Deze is helder en overzichtelijk en brengt u snel bij de informatie die u zoekt of het product dat u wilt aanvragen.

Snelmenu

Op elke pagina is rechtsboven de knop 'digitale gemeentegids' te vinden. Deze gids vervangt de categorie 'maatschappelijke dienstverlening' en het 'maak uw keuze' menu op de oude website. Via de digitale gemeentegids kunt u alle personen, bedrijven en organisaties gemakkelijk terugvinden. Ook kunt u via de routeplanner eenvoudig uw bestemming achterhalen.

Rechtsboven vindt u ook de knoppen 'contact', 'openingstijden' en 'zoeken'. Deze spreken voor zich, maar ze zijn erg handig omdat ze altijd in beeld zijn. Via de contactknop kunt u bijvoorbeeld direct een afspraak maken met bestuurders of mailen met raadsleden. Natuurlijk kunt u ook via de zoekmachine informatie op de site zoeken.

Portaal-indeling

De startpagina of homepage van de website heeft een portaal-indeling. Een portaal is een webpagina die dienst doet als toegangspoort tot een aantal andere sites, die over hetzelfde onderwerp gaan. In het geval van www.hattem.nl gaat het dus om vier 'ingangen': inwoners, ondernemers, recreatie & toerisme, en nieuws & ontwikkelingen. Via de 'ingangen' vindt u hopelijk alle informatie waar u als ingezetene van, ondernemer in, als klant van, of gewoon als geïnteresseerde in Hattem naar zoekt.

De menubalk links is bijvoorbeeld onderverdeeld in de hoofdonderwerpen: Politiek en Organisatie, Dienstverlening, Veiligheid, en Streekarchief. Alle vier zijn weer onderverdeeld in deelonderwerpen. Zo komt u eenvoudig en overzichtelijk terecht bij bijvoorbeeld de raadsverslagen, aanvragen van vergunningen of de wekelijkse gemeentelijke informatierubriek in Hattem Huisaan-Huis.

Mocht u onverhoopt toch niet kunnen vinden wat u zoekt, ook niet via de zoekfunctie, dan kunt u altijd contact opnemen met het Service Center van de gemeente Hattem. Dat kan via 038- 4431616 of servicecenter@hattem.nl.

Dienstverlening

De aanpassing van de site is ook een voorbode voor de veranderingen die er de komende jaren gaan optreden op het gebied van de digitale dienstverlening van de gemeente. De nieuwe site maakt het voor de gemeente mogelijk om meer diensten via de site te verlenen. De komende maanden zult u dan ook meer producten via de site kunnen aanvragen en ook betalen via de site wordt mogelijk.

Wegens verbetering geopend...

Ook al is de website van de gemeente nu vernieuwd, dat betekent nog niet dat de site ´af´ is. Integendeel eigenlijk. In de verbetering van de dienstverlening die de gemeente Hattem voor ogen heeft, speelt de website een belangrijke rol. De ontwikkelingen op het gebied van de digitale dienstverlening gaan snel. De site zal daarom ook constant in ontwikkeling blijven. In de loop van dit jaar zult u de eerste belangrijke veranderingen ongetwijfeld zien. En ervaren, want het gebruiksgemak en de mogelijkheden voor de digitale afname van producten van de gemeente worden er voor u alleen maar beter op.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met de gemeente Hattem, telefoon 038 - 443 16 16 of kom langs op het stadhuis, Markt 1. Het stadhuis is open op maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 12.30 uur. Op woensdag is het stadhuis ook geopend van 13.30 tot 17.00 uur en bureau Burgerzaken tot 19.00 uur.

Informatierubriek

In Hattem spelen vele ruimtelijke ontwikkelingen. Vanuit de gemeente, particulieren, de provincie, het waterschap en het Rijk. Het ontbreekt de gemeente echter aan een 'paraplu'. Een overkoepelend, samenhangend en op de langere termijn gericht totaalplan met een bijbehorend uitvoeringsprogramma om optimaal met deze ontwikkelingen te kunnen omgaan. Om deze reden is in april 2007 een proces opgestart om te komen tot het Ontwikkelingsplan Hattem. Het proces kent de volgende drie fases:
1. Verkenning van ontwikkelingen;
2. Opstellen van een Ontwikkelingsvisie;
3. Opstellen van een Uitvoeringsprogramma.

Fase 1

Iedere fase wordt afgesloten met een rapport. Samen vormen deze rapporten het Ontwikkelingsplan Hattem. In september 2007 is fase 1 afgerond. In deze fase zijn de ontwikkelingen die spelen in Hattem verkend en vastgelegd in het rapport "Ontwikkelingsplan Hattem: verkenning ontwikkelingen". Hierbij gaat het nadrukkelijk om ruimtelijke ontwikkelingen. In het rapport zijn nog geen keuzes gemaakt voor mogelijke ontwikkelingsrichtingen.

Fase 2

Op 15 oktober 2007 is een workshop georganiseerd met betrokkenen waarin de resultaten van de verkenning zijn gepresenteerd. Vanuit drie verschillende invalshoeken (natuur & landschap, recreatie & toerisme en economie) zijn toen een aantal scenario's voor de ontwikkeling van Hattem uitgewerkt. De resultaten van deze workshop zijn gebruikt als input voor het opstellen van een concept Ontwikkelingsvisie.

Doelstelling Ontwikkelingsvisie

Het doel van de ontwikkelingsvisie is om in grote lijnen en op een samenhangende manier de toekomstige ontwikkeling van Hattem tot 2025 te verwoorden. Deze visie beschrijft de kernkwaliteiten, de ambities en de visie op de toekomstige ontwikkeling van Hattem.

Inloopavond

De visie op Hattem die in dit rapport wordt beschreven, is een conceptvisie. Deze conceptontwikkelingsvisie is besproken met een ambtelijke projectgroep en in de vergaderingen van het college (27 november en 4 december 2007) en de Brede raadscommissie (17 december 2007). Daarnaast wordt er op 23 januari 2008 ook een openbare inloopbijeenkomst georganiseerd waarbij het voor de inwoners en de gemeenteraad van Hattem mogelijk is om een reactie te geven op de conceptvisie.

Tijdens deze avond is er gelegenheid informatie op te doen over de visie, vragen te stellen en opmerkingen, ideeën, suggesties door te geven. Met deze input wordt de definitieve ontwikkelingsvisie opgesteld, die opnieuw ter besluitvorming aan het college, de Brede raadscommissie en uiteindelijk aan de Raad wordt aangeboden.

Hattem, mijn Hattem

De inloopavond start woensdag 23 januari om 20.00 uur in de burgerzaal. Om 20.15 zal wethouder Luuc Teuben een korte inleiding verzorgen. In de burgerzaal zijn op kaarten de ontwikkelingen die de komende jaren in Hattem (kunnen gaan) spelen in beeld gebracht. Medewerkers van de gemeente en de Grontmij zullen een toelichting geven op deze kaarten en uw vragen daarover beantwoorden.

Op de avond zijn ook reactieformulieren beschikbaar, waarop u uw op/aanmerkingen kwijt kunt. Deze kunt u tot uiterlijk vrijdag 1 februari inleveren bij de gemeente.

www.hattem.nl

De conceptontwikkelingsvisie en het reactieformulier zijn nu ook al op de website van de gemeente Hattem (www.hattem.nl) te vinden. Via de ingang 'Nieuws & Ontwikkelingen' komt u bij het keuzemenu 'Ontwikkelingen'. Daaronder vindt u onder Ontwikkelingsplan Hattem de conceptontwikkelingsvisie en het reactieformulier.

Hattem in 2025: denkt u mee?!

Inloopavond op 23 januari

Gemeente Hattem Reactieformulier ontwikkelingsvisie Hattem... kijk op www.hattem.nl


---