Ministerie van Buitenlandse Zaken

Verhagen trapt Israëlisch-Palestijnse voetbalwedstrijd af

22 jan 2008 | Minister Verhagen deed maandag in Herzliya (Israël) de aftrap van een voetbalwedstrijd van gemengde teams met Palestijnse en Israëlische kinderen.
Verhagen showt shirt
Verhagen showt shirt
Foto: Nir Keidar

De teams speelden voor de gelegenheid in de uit- en thuisshirts van het Nederlands elftal. Vooraf praatte Verhagen (Buitenlandse Zaken) met de spelertjes en hun ouders.

De voetbalwedstrijd werd, samen met andere jeugdactiviteiten, georganiseerd door het Peres Center for Peace, dat sociaal-economische samenwerking tussen Israëli's en Palestijnen wil bevorderen. De activiteiten worden financieel door Nederland gesteund. De voetbalteams in aktie
Foto: Nir Keidar

De kinderen doen mee aan een voetbalprogramma dat bestaat uit voetbaltraining, aangevuld met 'vredeseducatie'. Dat houdt in dat de kinderen tijdens de trainingen gewezen worden op het belang van het respecteren en kennis nemen van elkaars cultuur. De gezamenlijke activiteiten bestaan uit voetbaltoernooien met Israëlische en Palestijnse jeugdteams, waarin Palestijnse en Joodse en Arabische Israëliërs in gemengde teams met elkaar spelen.

Daarnaast worden er aanvullende lessen aangeboden in Engels, wiskunde, informatica en Hebreeuws of Arabisch als tweede taal. Ook ontmoeten de ouders elkaar regelmatig en is er eenmaal per jaar een familiedag.
* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl