Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 18 en 22 januari 2008

het college van burgemeester en wethouders

Op vrijdag 18 januari 2008 en op dinsdag 22 januari 2008 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

18 januari

Offerte onderzoeksopdracht streefbeelden Stadsvisie 2020

Het college heeft besloten om, conform de gemeentelijke aanbestedingsregels, bij een drietal onderzoeksbureaus een offerteaanvraag neer te leggen voor het uitvoeren van een onderzoek. De vraag van het onderzoek is of bij ongewijzigd beleid Capelle aan den IJssel zal uitkomen bij de streefbeelden, die in de Stadsvisie 2020 zijn benoemd.

22 januari

Risicoprofielen 2008 in kader van hoogwaardig handhaven

Om fraude met bijstandsuitkeringen zo goed mogelijk te voorkomen en te bestrijden, wordt door Sociale Zaken veel aan handhaving gedaan. Een van de onderdelen hiervan is het uitvoeren van controle via risicosturing. Dit betekent dat Sociale Zaken intensieve controles doet bij een groep klanten waarvan een verhoogd risico op uitkeringsfraude bestaat. Het college stemt in voor 2008 onderzoek te doen naar alle klanten met een lopende periodieke bijstandsuitkering die inkomsten uit parttime arbeid ontvangen. Sociale Zaken brengt dit besluit in bij de eerst volgende vergadering van de Cliëntenraad.

Vaststellen afspraken tussen gemeente en wijkoverlegplatforms

Het college heeft besloten het document vast te stellen waarin de afspraken tussen de gemeente en de wijkoverlegplatforms worden genoemd. Het document verschaft helderheid over de rechten en plichten van de gemeente ten opzichte van de wijkoverlegplatforms en andersom. De afspraken gaan over de onderdelen informatie & advies, ondersteuning en financiën.

Aanbestedingsprotocol en inkoopvoorwaarden 2008

Het college heeft het aanbestedingsprotocol 2008 vastgesteld. Ook heeft zij de algemene inkoopvoorwaarden voor dit jaar vastgesteld. In het aanbestedingsprotocol zijn twee bestuurlijk relevante aanpassingen gedaan. Eén betreft de omzet die een partij minimaal moet hebben gehaald. Deze wordt nu per aanbesteding vastgesteld. De andere betreft de aansprakelijkheid. Eerder werden hieraan in de inkoopvoorwaarden zeer vergaande eisen gesteld, waardoor partijen zich niet inschreven. Nu is het artikel over de aansprakelijkheid weggelaten waardoor het Burgerlijk Wetboek van toepassing is. Ook ontstaat hierdoor ruimte om nadere afspraken te maken.

Haalbaarheidsonderzoek supermarkt voor minima

Het college heeft besloten niet verder te gaan met de plannen voor een sociale supermarkt. De vrijvallende middelen in combinatie met de bestemming van de extra rijksmiddelen voor armoedebestrijding worden betrokken bij de besluitvorming over de voorjaarsnota 2008.

Handhavingsprotocol Horeca-muziekgeluid

Het college besloot het handhavingsprotocol horeca muziek-geluid vast te stelen. In dit protocol is vastgelegd hoe op een overschrijding van de geluidsnormen wordt gereageerd.

Verkoop grond Maasdal 67 en 69

Het college besloot een tweetal percelen grond, gelegen nabij de woningen Maasdal 67 en nabij Maasdal 69, aan de bewoners te verkopen.

Uitvoeringsplan sportstimulering 2008

Het uitvoeringsplan sportstimulering is door het college vastgesteld. Hierin staan alle geplande activiteiten en financiën in het kader van de Breedtesportimpuls, de BOS-impuls en beweegmanagement in 2008.

Mandatering aanwijzing toezichthouderschap

Het college besloot de bevoegdheid tot het aanwijzen van toezichthouders ex artikel 5.11 van de Algemene Wet Bestuursrecht te mandateren aan het afdelingshoofd Beheer met ondermandaat aan het unithoofd Handhaving en Vergunningen.

n.b. aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend. De formele bekendmaking van de besluiten geschied waar nodig op de gemeentepagina in de IJsselpost of door persoonlijke toezending aan belanghebbenden.