NVA


PERSBERICHT

Amersfoort, 21-12-2007

Actualiteiten seminar over transparantie pensioenstelsel

De NVA en RPA (Register Pensioenadviseurs) organiseren op woensdag 23 januari 2008 een opiniërend seminar over de transparantie van ons pensioenstelsel. Transparantie van pensioenregelingen is niet alleen een belangrijk onderwerp gegeven de recent ingevoerde pensioenwet, maar ook met het oog op de komende wet Banksparen. Daarom zullen praktijkdeskundigen met name nieuwe aspecten van de transparantie belichten.

De eerste spreker, prof. dr. Th. E. Nijman (hoogleraar Beleggingstheorie Universiteit Tilburg en wetenschappelijk directeur van Netspar), geeft zijn visie op de stand van zaken ten aanzien van de transparantie van het Nederlandse pensioenstelsel.

Daarna spreekt de heer dr. M. Willemse (Cardano Risk Management). Hij gaat in op het voor de werkgever en/of de werknemer transparant maken van een pensioenregeling bij het aangaan of wijzigen hiervan. De belangrijke rol van de adviseur komt hierbij ter sprake.

De derde spreker, de heer mr. J.T. Gommer (Akkermans & Partners Pensioen Juristen), gaat in op de huidige praktijk van waardeoverdracht. Aan de orde komt het ontbreken van transparantie van de in toenemende mate negatieve (financiële) uitwerking van waardeoverdracht voor de werkgever/werknemer. Daarbij wordt ook ingegaan op de IFRS-problematiek.

De laatste spreker, de heer R.C. Dukers FFP (Dukers & Baelemans) gaat in op het banksparen: Leidt dit fenomeen tot transparante spaarproducten en hoe gaan banken en verzekeraars hiermee om?

Niels Mourits, directeur NVA, zal dit seminar leiden.

Dit seminar was eerder geprogrammeerd op 9 november van dit jaar, maar werd toen vanwege de actualitiet Veegwet Pensioenwet uitgesteld. Het seminar wordt gehouden op woensdag 23 januari 2008 in Conferentiecentrum `De Zonneheuvel' in Doorn. De kosten bedragen 150 euro voor NVA-leden en RPA-ingeschrevenen en 200 euro voor overige belangstellenden. Aanmelden is mogelijk via www.huibers-instituut.nl.


Noot voor de redactie/