Vrije Universiteit Amsterdam

Persbericht

Januari 2008

Roermond | woensdag 23 januari 2008

Civil Society
en de rol van religie en religieuze inspiratie

Een lezing door Govert Buijs, docent Politieke en Sociale Filosofie aan de faculteit Wijsbegeerte (VU) over civil society en de rol van religie en religieuze inspiratie Civil society is dat deel van de samenleving waar mensen op vrijwillige basis bijeenkomen om hun eigen belangen of die van anderen te bevorderen. Actieve kerkleden zijn fors meer actief in allerlei soorten vrijwilligerswerk dan niet-kerkleden. De vraag hoe dat komt houdt sociale wetenschappers al geruime tijd bezig. Buijs zal ingaan op verschillende verklaringen die er bestaan. Verder gaat hij in op de al eeuwenoude maatschappelijke betrokkenheid van christenen. Al in de derde en vierde eeuw begonnen christenen bijvoorbeeld opvanghuizen voor armen en wezen op te zetten. Waarom eigenlijk? Lag hier op de achtergrond een nieuwe kijk op mensen en menselijke waardigheid, geïnspireerd wellicht door het centrale christelijke woord agapè, liefde?

In samenwerking met de Commissie Vorming en Toerusting Protestantse Gemeenten Roermond / Maasbracht

Waar en wanneer?


Datum: Woensdag 23 januari 2008
Tijd: 20.00 uur

Plaats: Roermond | Ontmoetingscentrum | Minderbroederssingel 117F Toegang: gratis

Informatie/aanmelden

Aanmelden via internet: www.vupodium.nl E-mail: vupodium@dienst.vu.nl Tel. (020) 598 9292 of

VU-podiumagenda
Wilt u op de hoogte blijven van het programma-aanbod van VU podium? Vraag dan de VU-podiumagenda aan. Hieraan zijn uiteraard geen kosten verbonden.

Noot voor de pers
Wilt u meer weten over deze activiteit of over VU podium in het algemeen, dan kunt u contact opnemen met Hanneke Vonk of Gert de Jager tel. (020) 598 9292.

VU podium organiseert activiteiten rond wetenschap, samenleving en levensbeschouwing