Ingezonden persbericht


Wat: Presentatie & 'talkshow' Edelman Trust Barometer 2008

Waar: Hilton Hotel Amsterdam

Wanneer: Woensdag 23 januari, 15.30 - 17.30 - gevolgd door een borrel

Beste redactie,

Tijdens het World Economic Forum op 23 januari in Davos, Zwitserland, presenteert Richard Edelman, President en CEO van internationaal PR-bureau Edelman, de resultaten van de Edelman Trust Barometer 2008. Dit is een wereldwijd onderzoek naar het vertrouwen van opinieleiders in de sectoren overheid, bedrijfsleven, media, non-gouvernementele organisaties (NGO's) en religieuze instellingen.

Dezelfde dag maar dan 's middags presenteert Annemieke Kievit, general manager van Edelman Nederland, in het Hilton hotel in Amsterdam de resultaten van de Trust Barometer 2008 - en dan met name die van toepassing zijn op Nederland. De presentatie wordt gevolgd door een 'talkshow' over vertouwen geleid door Michiel Bicker Caarten. Arthur Docters van Leeuwen, Mei Li Vos en Eduard Nazarski zullen hun eigen kijk op het 'bouwen van vertrouwen' geven en de resultaten van de Edelman Trust Barometer becommentariëren.

Programma

* 15:30 - Ontvangst

* 16:00 - Presentatie van de resultaten van de 9e Edelman Trust Barometer
* Gelegenheid tot het stellen van vragen
* 'Talkshow over vertrouwen' geleid door Michiel Bicker Caarten
* 17.30 - Receptie

Panel

* Dhr. A. Docters van Leeuwen, voorzitter van het Holland Financial Centre en voormalig bestuursvoorzitter van de AFM.
* Mei Li Vos, Kamerlid voor de PVDA

* Eduard Nazarski, directeur van Amnesty International Nederland

Moderator

* Michiel Bicker Caarten, oprichter van Business News Radio en algemeen directeur van communicatiebureau 'Bennink Bicker Caarten'.

Graag horen wij uiterlijk maandag 21 januari of u aanwezig wilt zijn bij de presentatie en de 'talkshow'. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar margriet.luttikhuizen@edelman.com. Voor eventuele vragen of interviewverzoeken kunt u zich wenden tot Margriet Luttikhuizen of Linda du Pon.

Over de Trust Barometer

Sinds 1999 onderzoekt internationaal PR bureau Edelman het vertrouwen van opinieleiders over de hele wereld in de sectoren: business, non-profit organisaties, politiek, media en religieuze instellingen. De negende Trust Survey is uitgevoerd door middel van een 30 minuten durend telefonisch interview met 3100 opinieleiders (35-64) in de VS, China, Nederland, Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Zweden, Polen, Rusland, Ierland, India, Japan, Zuid-Korea, Canada, Brazilië en Mexico.

Margriet Luttikhuizen & Linda du Pon

Edelman Amsterdam

020 30 10 980