Gemeente Den Haag

Burgers Morgenstond: kom met ideeën over beheer

Woensdag 23 januari presenteert wethouder Baldewsingh een nieuwe folder voor inwoners van de wijk Morgenstond in stadsdeel Escamp. Met de folder 'Beheer in uw wijk Morgenstond: samen beter!'wil de gemeente voor de burgers meer inzichtelijk maken welke werkzaamheden de Dienst Stadsbeheer uitvoert in de openbare ruimte, zoals groen-, milieu-, speel- en wegbeheer, en vooral welke bijdrage bewoners kunnen leveren.

Met de folder worden zowel de huidige als nieuwe bewoners geïnformeerd over hoe de gemeente de wijk (en de stad) beheert en leefbaar houdt, én hoe de bewoners zelf hieraan kunnen bijdragen.

Betrokkenheid
Wethouder Baldewsingh vindt betrokkenheid van de burgers bij de wijk en de stad erg belangrijk. "Bewoners kunnen meer invloed uitoefenen op hun directe omgeving door hun ideeën, voorkeuren en mening kenbaar te maken tijdens bewonersavonden, of tijdens het spreekuur met de wethouder van het stadsdeel.
Ook kunnen bewoners zelf hun steentje bijdragen aan het beheer van de leefomgeving. Door bijvoorbeeld mee te praten over nieuwe speellocaties, de nieuwe inrichting van de buitenruimte, deelname aan een wijkschouw of door zelf initiatieven te ontwikkelen. Deze initiatieven kunnen aangemeld worden voor speciale regelingen zoals 'miljoen voor groen'. "

Ga het gesprek aan
Op woensdag 23 januari 14.00 uur, overhandigt wethouder Baldewsingh het eerste exemplaar van de nieuwe folder aan de voorzitter van de bewonersvereniging Kloosterveenstraat. Bewoners van de wijk Morgenstond zijn van harte uitgenodigd om de feestelijke presentatie van de folder bij te wonen (Leyweg 595H, vlakbij hoek Oosterhesselenstraat).

Na de presentatie is er gelegenheid om vragen te stellen aan de wethouder en beheerders van het stadsdeel en samen te praten over het beheer in de wijk.

Meer informatie over stadsdeel Escamp