Gemeente Cromstrijen


Nationale voorleesdagen in bibliotheek (16-01-2008)

Tijdens de Nationale Voorleesdagen van 23 januari tot en met 2 februari kunnen kinderen van 0 tot en met 6 jaar gratis lid worden. Zij hoeven dus geen ¤ 2,50 inschrijfgeld te betalen. De bibliotheken van Heinenoord en Puttershoek organiseren inloopochtenden.

Lid worden van bibliotheek Hoeksche Waard kost niets voor kinderen van 0 tot en met 6 jaar. Ze krijgen bij inschrijving een knuffelcadeautje: Kleine Muis uit het prentenboek Kleine Muis zoekt een huis van Peter Horácek. Kinderen en hun (groot)ouders kunnen op reis door prentenboekenland tijdens de inloopochtenden:
* in vestiging Puttershoek op 25 januari van 10.00 tot 11.30 uur en
* in vestiging Heinenoord op 31 januari en 1 februari van 10.00 tot 11.30 uur Deze ochtenden organiseren de bibliotheken in samenwerking met de plaatselijke peuterspeelzalen.

Poppentheater "Hoedje van Pa Pier" door Hans Schoen geeft voorstellingen op 29 januari voor de peuters van de peuterspeelzalen in de vestigingen Klaaswaal en Numansdorp. Voor de groepen 1 en 2 van het primair onderwijs en voor peuterspeelzalen en kinderdagverblijven zijn Voorleesmanden te leen. Deze manden zijn gevuld met leeslekkers.