Gemeente Oldenzaal


Gemeente houdt informatieavond over herontwikkeling Eshuislocatie

gepubliceerd op : 17-1-2008

Omwonenden van de Denekamperstraat 10 zijn voor een informatieavond op 23 januari uitgenodigd om mee te praten over de randvoorwaarden voor de bouw van 25 tot 30 huurappartementen op die locatie.

Momenteel is daar Bouwmaterialen Raab Eshuis Kärcher gevestigd, maar later dit jaar verhuist het bedrijf naar het bedrijventerrein Hazewinkel Noordwest.

De gemeente Oldenzaal is in dat kader door bouwonderneming Goossen en woningstichting Stichting Joseph uit Almelo gevraagd medewerking te verlenen aan de bouw van appartementen. Het college staat hier positief tegenover omdat dit project voorziet in de woningbehoefte in Oldenzaal en een bedrijf uit de woonomgeving wordt verplaatst naar een bedrijventerrein.

Randvoorwaarden
Het college heeft concept randvoorwaarden vastgesteld waar deze ontwikkeling aan moet voldoen. Het college wil de omwonenden kennis laten nemen van deze randvoorwaarden en in de gelegenheid stellen daar op te reageren. Tijdens deze bijeenkomst zal de initiatiefnemer de plannen door middel van een presentatie toelichten. Tevens wordt gesproken over de gestelde randvoorwaarden van de gemeente zoals de bouwhoogte, de bouwmassa en parkeergelegenheden. Deze randvoorwaarden met de reacties van de omwonenden worden vervolgens ter goedkeuring aan de gemeenteraad voorgelegd.

De informatieavond vindt plaats in het stadhuis en duurt van 19.30 tot 21.15 uur. Alle omwonenden zijn inmiddels per brief voor de informatieavond uitgenodigd.