Ingezonden persbericht



- Persbericht -

Amsterdam, 17 januari 2008

Ma-faaam: de eerste MBO-opleiding
tot professioneel filmacteur van start
Neem op 23 januari een kijkje in de keuken bij de les camera-acteren van Hugo Metsers

Woensdag 23 januari wordt de eerste MBO-opleiding tot filmacteur gepresenteerd: Ma-faaam. Deze opleiding is een samenwerking tussen Mediacollege Amsterdam (Ma) en de film actors academy Amsterdam (faaam) van regisseur en acteur Hugo Metsers. Graag nodigen wij u uit deel te nemen aan de workshop camera-acteren van Hugo Metsers tijdens deze Open Dag. "Met deze 4-jarige MBO-dagopleiding gaan we acteertalent met ambitie opleiden tot professioneel film- en tv-acteur," aldus Hugo Metsers. De opleiding gaat in september 2008 officieel van start.

Hugo Metsers en camera-acteren
Camera-acteren is een vak dat tot op heden niet onderwezen werd in het reguliere kunstvakonderwijs. Desalniettemin is het een vak apart. Het acteren voor de camera onderscheidt zich van het spelen in een theaterzaal, door een genuanceerde intimiteit. Deze intimiteit wordt gerealiseerd door voorkennis over de technische voorwaarden van een filmopname en veel oefening in dergelijke omstandigheden, waardoor het een zeer praktijkgerichte opleiding is. Bij Ma-faaam worden mensen met speltalent, toewijding en charisma (op beeld) opgeleid tot film- en tv-acteurs. Ook heeft het als voordeel dat het een officieel erkende studie is waarvoor de studenten studiefinanciering kunnen ontvangen. Naast deze vierjarige MBO-dagopleiding Ma-faaam, bestaat er ook al drie jaar een particuliere avondopleiding, waar Hugo Metsers zijn concept ontwikkeld heeft: faaam. Dit is een 2-jarige, praktijkgerichte opleiding die zich met name richt op acteertalent in een oudere doelgroep, van 21 tot 30 jaar. Bij beide opleidingen worden lessen gegeven door erkende acteurs, regisseurs en castingdirectors, zoals Victor Löw, Hans Kemna, Karim Traïda, Frederik de Groot, Dennis Bots, Robin Pera en natuurlijk Hugo Metsers.

Open dag - u bent van harte uitgenodigd
Op woensdag 23 januari houdt Mediacollege Amsterdam een open dag waarin de opleiding Ma-faaam wordt gepresenteerd. U bent van harte uitgenodigd om tussen 15.00 - 17.00 uur de workshop camera-acteren van Hugo Metsers bij te wonen. Van 18.00 - 21.00 uur worden er bovendien korte presentaties gegeven over de nieuwe opleiding. Open dagen Ma-faaam
23 januari 2008
5 maart 2008 Selectiedagen Ma-faaam

1e ronde 26 maart

2e ronde 5 en 6 april

Meer informatie vindt u op www.ma-web.nl en www.faaam.nl.

Einde Bericht