Gemeente Amersfoort

Persbericht

nummer: 012

datum: 17 januari 2008

Kunstvloer in informatiecentrum

Wethouder Hekman van Amersfoort Vernieuwt onthult nieuwe vloer

Op woensdag 23 januari van 10.00-11.00 uur onthult wethouder Hekman de nieuwe vloer van het informatiecentrum Liendert en Rustenburg Vernieuwt. De vloer bestaat uit 28 platen. Kinderen uit groep zeven van de basisscholen De Wiekslag, De Kinderhof en De Windroos uit de wijken Liendert en Rustenburg beschilderden de vloer. Leerlingen van de school voor praktijkonderwijs de Baander verzorgden de primerlaag vooraf en zorgden voor het aflakken. Het maken van het ontwerp voor de vloer en het schilderen van de vloer gebeurde onder leiding van Dorette Giling, docente van Scholen in de Kunst.

De docente maakte een globaal ontwerp, waarbij zij zich liet inspireren door de kunstenaar Hundertwasser, voorbeelden van maquettes en stadsplattegronden. Meer dan 100 leerlingen beschilderden in kleine groepjes de afzonderlijke platen met grijs- en groentinten. Kinderen in de wijk willen graag dat hun wijk veel groen bevat.

Het is een grote fantasieplattegrond van een stad of wijk. De 28 platen hebben de kinderen onderverdeeld in 112 deelgebieden die samen één groot werk vormen. De kinderen vulden hun plaat onder andere in met huisjes, kerken, schoolpleinen, voetbalvelden, straatjes en water.

Het informatiecentrum Liendert en Rustenburg is van en voor bewoners. De kinderen kregen bij deze gelegenheid uitleg over het centrum en Amersfoort Vernieuwt; wat betekent dat voor de wijk en voor henzelf. Alle wijkbewoners zijn welkom in het informatiecentrum met vragen en ideeën. Openingstijden: maandag tot en met donderdag van 9.00-13.00 uur.

Voor meer informatie over Amersfoort Vernieuwt: www.amersfoortvernieuwt.nl.

Informatie: Dorinda van der Kamp, communicatiemedewerker Amersfoort Vernieuwt, telefoon: 033 469 4351, e-mail: ecj.vanderkamp@amersfoort.nl.