Provincie Noord-Holland

Datum

18-1-2008

Onderwerp

Provincie leidt handelsmissie naar Californië

Marjan Lansdaal

Op woensdag 23 januari vertrekt een Noord-Hollandse delegatie onder leiding van gedeputeerden Ton Hooijmaijers en Jaap Bond voor een vijfdaagse missie naar Californië.

De handelsmissie bestaat uit een vastgoed- en een nieuwe mediaonderdeel. Doel van het bezoek is het promoten van de Amsterdamse regio als digitale doorvoerhaven van film- en videomateriaal en het uitwisselen van kennis op vastgoedgebied. Ook is er veel ruimte voor het promoten van de wederzijdse mogelijkheden voor vastgoedinvesteringen en het verstevigen van contacten.

De provincie Noord-Holland heeft het initiatief tot deze missie genomen. We willen de mogelijkheden van Noord-Holland goed op de kaart zetten en nieuwe ideeën opdoen aldus Ton Hooijmaijers, gedeputeerde Promotie en Acquisitie.

Jaap Bond, gedeputeerde Economische Zaken, leidt het onderdeel nieuwe media van de missie. De Amsterdamse regio heeft een sterke positie als doorvoerhaven van o.a. film- en videomateriaal uit de VS. Nu deze industrie zich snel digitaliseert, is het zaak dat deze regio haar sterke positie behoudt en verder uitbouwt. De stichting iMMovator is daarom het initiatief gestart om bedrijven bij elkaar te brengen voor een Nederlandse digitale content hub. Er zijn meerdere steden in de running voor de nieuwe digitale Europese doorvoerhaven voor video- en filmmateriaal. Wij willen deze doorvoerhaven graag naar Noord-Holland halen en zullen daar tijdens deze missie ons uiterste best voor doen. Wij zijn er klaar voor!, aldus Bond.
Hooijmaijers, ook gedeputeerde Ruimtelijke Ordening, leidt het vastgoedonderdeel. Hier staat vooral de informatie-uitwisseling centraal.
De deelnemers bezoeken diverse vastgoedprojecten waar nieuwe concepten worden toegepast, zoals duurzaam en innovatief bouwen, diverse projecten waar verschillende gebruiksdoeleinden (winkels, entertainment, woningen, bioscoop e.d.) verenigd zijn en ouderencomplexen waar alle faciliteiten op 1 terrein geboden worden . Hooijmaijers: Met de kennis die we hier opdoen, kunnen we in Noord-Holland straks ons voordeel doen.

De delegatie is breed samengesteld. Aan de vastgoedmissie nemen vertegenwoordigers van de vastgoedsector, projectontwikkelaars en risiconemende investeerders (venture capitalists) deel, maar ook vertegenwoordigers uit de architectenwereld en advocatuur. Aan de nieuwe media missie wordt deelgenomen door directies van facilitaire bedrijven in de film- en televisiewereld, onderwijsinstellingen en kennisinstituten. Aan de handelsmissie nemen in totaal 22 bedrijven en organisaties deel.