Gemeente Geldermalsen

Bekendmaking resultaten Verkeersslang

18 januari 2008 - Op woensdag 23 januari wordt met een feestelijke bijeenkomst de resultaten van De Verkeersslang bekend gemaakt. Eind vorig jaar ging een groot aantal basisscholen van de gemeente Geldermalsen aan de slag met het spel De Verkeersslang.

Samen met de bevindingen van een verkeersonderzoek dat vooraf heeft plaatsgevonden, worden de resultaten van De Verkeersslang die dag tussen 15.30 16.00 uur op het gemeentehuis aan wethouder Melvin Könings aangeboden. Tijdens de bijeenkomst ontvangen de deelnemende scholen een liedjesboek van schrijver Leo Wouters. Dit boek bevat alleen maar liedjes over verkeer. Naast een delegatie van de deelnemende scholen, zijn ook de politie Geldermalsen, de verkeersouders, VIRGIN* en Veilig Verkeer Nederland van de partij.

Achtergrond
Gedurende een week kwamen kinderen zoveel mogelijk met de fiets, te voet of met het openbaar vervoer naar school. Zo verdienden zij een sticker. Deze stickers werden dagelijks verzameld en op een spandoek met de verkeersslang geplakt. Als de Verkeersslang aan het einde van de week volgeplakt was, kregen de kinderen van de school een prijs. Niet alleen kwam dit ten goede aan de verkeersveiligheid, er werd zo ook een bijdrage geleverd aan de CO2 reductie.

Voor aanvang, tijdens, maar ook een aantal weken na het spel werden door alle klassen van de school meetformulieren ingevuld. Daardoor is er een goed beeld ontstaan van de ontwikkelingen van de behaalde percentages veilige en milieuvriendelijke verplaatsingen. Op elke school heeft men zo op eigen wijze de themaweek vormgeven.

Themaweek om trent verkeer
Deelnemende basisscholen zetten De Verkeersslang in binnen een themaweek omtrent verkeer. De scholen zijn gezamenlijk aan de slag gegaan met de kinderen, (verkeers)ouders, politie, gemeente, Veilig Verkeer Nederland om het thema verkeer bespreekbaar te maken en om de problematiek bij de schoolpoort aan te pakken. Het spel richtte zich op de promotie en toepassing van milieuvriendelijk en veilig vervoer naar school. Het spel werd een hele lesweek gespeeld en werd ondersteund met lesmateriaal.
Kijk ook op www.verkeersslang.nl (klik op resultaten, 2007-2008, Geldermalsen) voor meer informatie.


* VIRGIN=Vrouwen In Raad Geldermalsen Is Noodzakelijk