RVD/Kon.Huis nr. 10: Koningin - Nieuwe VIP-centrum Schiphol

RIJKSVOORLICHTINGSDIENST
Persbericht

KONINGIN OPENT NIEUWE VIP-CENTRUM SCHIPHOL

Hare Majesteit de Koningin opent woensdag 23 januari het nieuwe VIP-centrum van Amsterdam Airport Schiphol. Het nieuwe VIP-centrum is aanzienlijk groter dan het bestaande en biedt de gasten meer faciliteiten. Voor de inrichting van de accommodatie is uitsluitend werk gebruikt van Nederlandse ontwerpers.

Nieuwe veiligheidsregels zijn de belangrijkste aanleiding voor de bouw van het nieuwe VIP-centrum op Schiphol. Bij het huidige VIP-centrum worden gasten veelal voorgereden via airside (landingsterrein). Dat is vanaf juli 2008 niet meer toegestaan. Het nieuwe centrum is alleen via landzijde bereikbaar.

Het gebruik van het VIP-centrum is voorbehouden aan leden van het Koninklijk Huis, ministers en staatssecretarissen, het Corps Diplomatique en topbestuurders uit het internationale bedrijfsleven.

Het nieuwe VIP-centrum biedt onder meer ruimte aan verschillende VIP-lounges, waaronder een Royal Lounge voor leden van het Koninklijk Huis, een perscentrum, een company lounge en vergaderruimten met de nieuwste technische voorzieningen.

Noot voor redacties (