SOS Leiden


Start Datum/Tijd: woensdag 23 januari 2008 12:00 Eind datum/tijd: vrijdag 25 januari 2008 23:30 Tijdzone: (UTC +01:00) Amsterdam, Berlin, Bern, Rome, Paris, Stockholm, Vienna
Terugkerend kalender-item: Eenmalig Omschrijving: SOS-congres âLimits to criminal lawâ

In januari 2008 organiseert de Studiekring Over Strafrecht (SOS) een congres voor Europese strafrecht studenten. Het thema van het congres, dat onder leiding zal staan van mw. prof. mr. Cleiren, zal zijn: âLimits to Criminal Lawâ.

Dit thema duidt op het actuele vraagstuk binnen het strafrecht met betrekking tot de balans tussen veiligheid en rechtsbescherming. Dit in het kader van terrorismebestrijding en de bevoegdheden van de overheid ten opzichte van burger en bedrijf. Vier zeer gerenommeerde, internationale sprekers zullen hun visie geven op het thema en 50 studenten uit Europa bediscussiëren het thema in werkgroepen. Op de laatste dag van het congres is er ruimte voor alle studenten om mee te discussiëren. Een cruciale vraag voor alle studenten is: welke rol willen wij spelen als aankomend (straf)jurist in het strafrecht en hoe willen wij omgaan met de (on-)balans tussen veiligheid en rechtsbescherming?

Het congres wordt afgesloten met een spetterend eindfeest op 25 januari (het thema en de locatie worden later op de site van SOS bekendgemaakt)!

Nieuwsgierig? Kijk voor het programma, de namen van de sprekers en natuurlijk het thema van het eindfeest op www.sos-leiden.nl/conference of mail je vragen naar info@sos-leiden.nl. Iedereen is van harte welkom op 23 januari 2008 vanaf 12:00 uur in de Lorentszaal en op 25 januari 2008 vanaf 11:00 uur in zaal C131 in het Kamerlingh Onnes Gebouw te Leiden.

Mis dit unieke congres met internationale allure niet! Meld je nu aan op info@sos-leiden.nl en vermeld in deze mail je naam en adres.