International Film Festival Rotterdam

37th International Film Festival Rotterdam
23 januari - 3 februari 2008

Het IFFR en Robeco organiseren de Robeco Filmdag

Robeco sponsort dit jaar voor de derde keer het International Film Festival Rotterdam (IFFR).

Dit jaar organiseert het IFFR en Robeco gezamenlijk de Robeco Filmdag op woensdag 23 januari, de openingsdag van de 37ste editie van het filmfestival. Hiermee start het filmfestival iets eerder op de dag dan voorafgaande jaren met de publieksfavorieten van de afgelopen jaren. De dag eindigt met 'Juno' van Jason Reitman, de film waarmee het festival opent voor het publiek.

Vanwege het enthousiasme van de klanten van Robeco over de Filmdag van vorig jaar is dit jaar besloten de Filmdag voor iedereen toegankelijk te maken. De tickets voor de Robeco Filmdag worden door het IFFR verkocht via www.filmfestivalrotterdam.com. Lezers van het blad Safe hebben een top zes gekozen uit de lijst van 20 festival klassiekers. De uitgekozen zes films worden ingeleid door filmkenners Jac Goderie en René Mioch.

Marketing directeur Caspar van der Woude: "We zijn enthousiast over de samenwerking met het IFFR, omdat het filmfestival net als Robeco op en top Rotterdams is. Rotterdam is deze dagen dé filmstad van Europa en daar leveren wij graag een bijdrage aan. Met de Robeco Filmdag krijgt het festivalpubliek de mogelijkheid de grote films, die een groot aantal klanten van Robeco uit geheel Nederland hebben geselecteerd, nogmaals te bezoeken. Dit sluit aan bij de ambitie van Robeco om zijn betrokkenheid bij Rotterdam nog meer invulling te geven en samen met het IFFR de openingsdag goed gevuld te laten starten. "

Gedurende het filmfestival is het festivalpubliek verder van harte welkom in het Robeco Filmcafé, dat officieel vanaf donderdag 24 januari open is, in de hal van de Rotterdamse Schouwburg. De uitgelezen plek om na te praten over een film of vooraf aan de voorstelling een hapje te eten. Een bijzonder lichtconcept houdt de sfeer van de filmzaal vast, ook overdag.

Bert-Jan Zoet, woordvoerder van het IFFR: "De Robeco Filmdag, het Robeco Filmcafé en de speciale IFFR-bijlage in het blad Safe zijn prachtige voorbeelden van hoe het festival graag samenwerkt met zijn partners. De bezoekers van de Robeco Filmdag zijn actief betrokken bij de samenstelling van een uitstekend programma, het Robeco Filmcafé is tijdens het festival een favoriete plek om elkaar te ontmoeten of na te praten en de lezers van Safe hebben een mooi overzicht gekregen van wat het IFFR deze editie aanbiedt."