Gemeente Enschede

Seniorenproof in Lonneker

Op 23 januari aanstaande start het project seniorenproof Lonneker. Lonnekernaren van 55 jaar of ouder krijgen dan de gelegenheid mee te denken wat er moet gebeuren om het dorp nu en in de toekomst geschikt te maken voor senioren. Het gaat daarbij om de thema's zorg en welzijn, participatie en dienstverlening, wonen en woonomgeving en veiligheid en mobiliteit. Samen met Lonneker is ook in Zuid Oost Enschede het project seniorenproof gestart, waarbij lering wordt getrokken uit de eerdere ervaringen vanuit de seniorenproofprojecten Zuid en Boekelo.

Op woensdag 23 januari 2008 is er een informatiebijeenkomst over het project in hotel/restaurant Savenije van 14.30 tot 16.30 uur. Alle bewoners van Lonneker van 55 jaar en ouder zijn hiervoor uitgenodigd. Door de sterke vergrijzing van Lonneker is het dorp een prima locatie voor het project seniorenproof.

Seniorenproof
Het project seniorenproof is een methode waarbij senioren (55 jaar en ouder) meepraten over hun eigen leef- en woonomgeving. Dit gebeurt in themawerkgroepen. Hierin kunnen (toekomstige) senioren (samen) hun oordeel geven en hun wensen uitspreken over de thema's wonen en woonomgeving, zorg en welzijn, participatie en dienstverlening en veiligheid en mobiliteit. Op 23 januari kunnen de deelnemers zich opgeven voor een van de werkgroepen.

Vervolgstappen
Op 7 februari 2008 vindt de officiële startbijeenkomst plaats en worden de werkgroepen geïnstalleerd. Nog voor de zomervakantie moet er plan op tafel liggen met concrete maatregelen en projecten.

Initiatief
Het project seniorenproof Lonneker is een initiatief van Thuiszorgorganisatie Livio, Welzijnsorganisatie Alifa, Woningcorporatie Domijn, de Stichting seniorenorganisatie SENtrum en stadsdeelmanagement Noord in samenwerking met de dorpsraad Lonneker.

21 januari 2008