Gemeente Rotterdam

Nr. 9

21 januari 2008

Wijkfeest en schoonmaakactie

"Oude Westen de klok rond"

Een rond de klok wijkevenement met lekker eten en drinken, muziek, entertainment, sportieve activiteiten voor jongeren en een grote schoonmaakactie in de wijk. Dat zijn de ingrediënten van 'Oude Westen de klok rond' dat op 23 januari plaatsvindt in het Oude Westen in Rotterdam. Een van de hoogtepunten is een recordpoging door jongeren. Jongeren van zoveel mogelijk nationaliteiten uit het Oude Westen verklaren in rapvorm hun liefde aan hun wijk.

Het evenement is een initiatief van stadsmarinier Jan de Kloet. Zijn oogmerk is het aanhalen van de onderlinge banden tussen de bewoners van het Oude Westen. In deze wijk woont een zeer gevarieerde bevolkingsgroep, zowel naar leeftijd als naar etniciteit.

Uitvalsbasis is een grote tent in het Wijkpark Oude Westen. De aftrap wordt gevormd door een gezamenlijk ontbijt. Daarna trekt er een wijkkaravaan de wijk in met muziek en artiesten. De stadsmarinier en wijkambassadeurs die meelopen in de karavaan voeren straatgesprekken en vragen wijkbewoners naar hun dromen en wensen voor het Oude Westen.

De karavaan doet ook de drie basisscholen in het gebied aan. Op het plein voor elke school wordt een bloemschaal geplaatst, waarna de leerlingen uit de school worden uitgenodigd om daar plantjes in te planten.

's Middags zijn er in de tent allerlei activiteiten voor de jeugd. Behalve de recordpoging zijn er allerlei sportieve en muzikale dingen te doen, waaronder een boksclinic en een dansworkshop.

Het avondprogramma begint om 18.00 uur met de bekendmaking en huldiging door burgemeester Opstelten van de Oude Westenaar van het jaar 2007. Daarna barst het wijkfeest los met acts uit de wijk. Om 22.00 uur is het feest afgelopen. Dan staan de mensen van ROTEB klaar om de wijk een extra grote schoonmaakbeurt te geven. Ook overdag zijn in de wijk schoonmaakploegen actief, onder meer afkomstig van het verslaafdenproject van Topscore.

noot voor de redactie/