Datum: 22 januari 2008

Namens de actievoerende bonden in Hollands Midden.

Vakbondsacties in Hollands Midden

Zoals bekend zijn de politie-CAO onderhandelingen tussen mininster ter Horst en de vakbonden stukgelopen. Omdat de politiemensen vinden dat ze een betere CAO verdienen voeren ze actie voor een betere CAO. Al een tijdje loopt de actie dat er voor geringe overtredingen in het verkeer een waarschuwing wordt uitgedeeld in plaats van een bekeuring. Omdat dit maar een deel van de politieambtenaren betreft en omdat de minister blijkbaar nog niet overtuigd is van de noodzaak van een betere CAO, gaan we breder actie voeren.

In het kader hiervan is door de NPB (nederlandse politiebond) een landelijke werkonderbrekings actie in gang gezet voor woensdag 23 januari 2008.

In de regio Hollands Midden is deze actiedag opgepakt door de samenwerkende politiebonden de ACP en de NPB. Op 23 januari 2008 tussen 10.00 uur en 14.00 uur zullen de actievoerende politiemedewerkers het werk neerleggen. Natuurlijk blijft de 112 hulp bezet. We blijven, natuurlijk, de veiligheid van onze burgers waarborgen, maar WE willen duidelijk maken dat we actie voeren voor een betere CAO. Tijdens deze vier uur durende werkonderbreking zullen er publieksvriendelijke acties worden gehouden. ZO ZAL ER O.A. (VANWEGE DE NATIONALE VOORLEESWEEK) OP ENKELE SCHOLEN IN DE REGIO WORDEN VOORGELEZEN DOOR AGENTEN. OOK WORDEN VERZORGINGS- EN BEJAARDENHUIZEN BEZOCHT.

Omdat het nationale voorleesweek is zal er op diverse lokaties in de regio een poos voorgelezen worden door politieagenten. Ook andere ludieke acties zijn mogelijk maar nog niet bekend.

Voor vragen over de inhoud van de vakbondsactie kunt u terecht bij: voorzitter NPB Hollands Midden, Jan Hazenoot ( 06-41550233) of voorzitter ACP Hollands Midden, Aad Gravekamp (06-21521053)

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --