Politie Zaanstreek-waterland

. Zaanstreek-Waterland

Politiemedewerkers voelen zich niet serieus genomen door minister

De politiemedewerkers van de politie Zaanstreek-Waterland voelen zich niet meer serieus genomen door minister Ter Horst, nu uit berekeningen van de bonden blijkt dat haar laatste bod nog lager uitvalt dan het oorspronkelijke bod. De onderhandelingen over een nieuwe CAO, die op 1 januari 2008 van kracht had moeten gaan, hebben tot nu toe geen bevredigend resultaat opgeleverd. De minister en de vakbonden staan lijnrecht tegenover elkaar. Daarom voert de politie Zaanstreek-Waterland opnieuw actie!

De rode draad in deze CAO-onderhandelingen is de onderwaardering van politiemensen in relatie tot hun werk. Wij zijn van mening dat de beloning niet meer in verhouding staat tot de vele eisen die er aan het werk van politiemensen worden gesteld.

Nu de minister met een nog lager nieuw bod is gekomen dan het oorspronkelijke voelen de bonden zich dus niet meer serieus genomen.

Ook omdat de minister zegt haar loonbod verhoogd te hebben, maar ze vertelt daar niet bij dat de looptijd van de CAO dan verlengd moeten worden tot 27 maanden in plaats van 24 maanden.

Daarnaast noemt de minister wel het percentage van de loonsverhoging wat in die looptijd moet worden ingevoerd, maar niet dat dit pas aan het einde van de CAO looptijd wordt gerealiseerd.

Als laatste wordt geen rekening gehouden met de inflatie.

Rekening houdend met de inflatie komt het erop neer dat de komende 27 maanden de gehele Nederlandse politie er sterk in koopkracht op achteruit zal gaan.

Dat is wat anders dan een in het vooruitzicht gestelde loonsverhoging.

Daarom voert de politie Zaanstreek Waterland actie. Op woensdag 23 januari 2008 tussen 13.00 uur en 15.30 uur is de politie massaal aanwezig in het winkelcentrum van Zaandam en Purmerend. Wij realiseren ons dat het voeren van actie enig ongemak kan opleveren voor de burger. Tijdens de actie wordt de noodhulp echter gegarandeerd; de veiligheid van de burger is ons een hoop waard. Dát zal tot uiting worden gebracht tijdens de actie, als gedurende enige tijd de beide winkelcentra tot één van de veiligste van Nederland zullen kunnen worden bestempeld.

Het actiecomité.

---

Noot voor de redactie,