Afdeling Communicatie TROS/AVRO

Hilversum, 22-01-2008

Televisie

EENVANDAAG

Uitzending woensdag 23 januari

Nederland 1 - 18.20 uur

ONDERWERPEN EENVANDAAG WOENSDAG 23 JANUARITimes New Roman

Times New Roman

APK CV-installaties

Ruim een op de tien huishoudens in Nederland heeft een onveilige gasinstallatie of afzuiginstallatie in huis. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van het Ministerie van Volkshuisvesting. Belangrijkste oorzaken zijn de slechte aansluiting, slecht onderhoud en veroudering van apparatuur. In oktober vorig jaar overleed een echtpaar in Rijen aan koolmonoxidevergiftiging doordat een nieuwe installatie verkeerd was aangesloten.

De SP-fractie in de Tweede Kamer wil nu dat er een verplichte keuring komt voor dit soort apparaten. EENVANDAAG gaat woensdag 23 januari op controle met de keurmeester.

Heilige Landstichting vreest voor voortbestaan

Vandaag (woensdag) gaat in de Domkerk Utrecht het Jaar van het Religieus Erfgoed van start. Een jaar vol festiviteiten en debatten. In dit licht is het schrijnend dat de Heilige Landstichting nu voor haar voortbestaan vreest. Wat schiet ons Religieus Erfgoed op met zo'n prachtig jaar vol festiviteiten een debatten? "Helemaal niets", aldus  de directeur van Museum Orientalis van de Heilige Landstichting. "Wij doen precies wat de minister wil, we zijn hét voorbeeldmuseum van de toekomst, dynamisch, educatief en voor een groot publiek, maar het heeft geen enkel effect". Sterker nog, de Heilige Landstichting is in verval en krijgt geen geld om te restaureren. 

Onderwerpen onder voorbehoud.

Voor meer informatie: www.eenvandaag.nlTimes New Roman