Ingezonden persbericht


Bekijk hier de promo van De Nationale IQ Test 2008!

PERSBERICHT

Hilversum, 22 januari 2008

WELKE BN-ERS MAKEN DIT JAAR DE NATIONALE IQ TEST 2008?

Het lijstje BN-ers is bekend. Jody Bernal, Terror Jaap, Olav Mol, Vieze Fur (Jeugd van Tegenwoordig), DJ Isis, Jan Douwe Kroeske, Rosalie van Breemen en Diederik Samsom durven het aan om live De Nationale IQ Test 2008 te maken. Patrick Lodiers en Ruben Nicolai presenteren De Nationale IQ Test woensdagavond 23 januari van 20.30 uur tot 22.30 uur bij BNN op 1.

Makelaars, voetbalsters, hoogbegaafde kinderen, fanfare-leden en gehypnotiseerden zijn dit jaar de publieksgroepen in de studio. De gehypnotiseerden nemen een belangrijke plaats in. Door middel van een experiment onder begeleiding van hypnotiseur Rasti Rostelli wordt gekeken of hypnose je IQ beïnvloedt. Deze groep maakt vóór de uitzending bij volledig bewustzijn een oude IQ Test. Daarna wordt het gezelschap gehypnotiseerd door Rasti Rostelli. Hij fluistert de mensen van de groep in dat ze heel slim zijn. Vervolgens maken zij onder hypnose de test live in de studio mee. Aan het einde van de test blijkt of ze onder hypnose een hoger IQ hebben dan zonder hypnose.

De Nationale IQ Test is via (digitale) televisie, internet en mobiel mee te spelen. Op iqtest.bnn.nl is informatie te vinden over de verschillende mogelijkheden. Nieuw dit jaar is dat kijkers de complete Nationale IQ Test mee kunnen spelen met de afstandsbediening. Ze gebruiken daarvoor de rode, groene, gele en blauwe knop op de afstandbediening. Na afloop van de test ziet de kijker zijn of haar eigen score op het beeldscherm verschijnen. Dit geldt alleen voor abonnees met een digitaal televisie abonnement van kabelexploitant UPC.

De Nationale IQ Test wordt geproduceerd door Eyeworks.