Gemeente Enschede

Burgemeester en wethouders lezen voor op Enschedese scholen

College doet voltallig mee aan nationale voorleesdagen

Het Enschedese college ondersteunt de Nationale Voorleesdagen. Op dinsdag 29 januari gaan de burgemeester, wethouders en de gemeentesecretaris van Enschede naar verschillende basischolen in de stad om daar in de groepen 1 en 2 voor te lezen. Voorgelezen wordt het boek `Kleine Muis zoekt een huis'. Dit boek van Petr Horacek is verkozen tot prentenboek van het jaar 2008.

Van woensdag 23 januari tot en met zaterdag 2 februari vinden voor de vijfde keer `De Nationale Voorleesdagen' plaats. De voorleesdagen zijn een initiatief van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) en de Stichting Lezen. Doel van deze dagen is het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen.

Voorlezen is belangrijk
Het voorlezen aan jonge kinderen is van belang omdat ze zo hun taalgevoel ontwikkelen, de woordenschat toeneemt en de fantasie wordt gestimuleerd. Bovendien draagt het voorlezen bij aan het ontwikkelen van interactieve vaardigheden.

Voorleesschema
De voorleessessies van de Enschedese bestuurders vinden plaats op dinsdag 29 januari en worden gehouden op de onderstaaande scholen. Ze beginnen om 08:30 uur en zijn om 09.15 uur afgelopen.

Burgemeester den Oudsten

- De Esmarke, Esmarkelaan 5
Wethouder Helder

- Het Zeggelt, Dr. Benthemstraat 14
Wethouder Koomen

- De Bron, Haaksbergerstraat 416
Wethouder Walllinga

- De Windroos, Zunabrink 10
Wethouder Bleker

- Anna van Burenschool, Bosuilstraat 7
Wethouder Goudt

- Drakensteijn, Vastertlanden, 169
Wethouder Van der Zee

- Glanerbrug - Noord, Gronausestraat 827
Gemeentesecretaris Meijs

- Marcellinus, Saffierstraat 30, Boekelo

22 januari 2008